Zomer-zin in seks

Tijdens de zomer lijkt op seksueel gebied alles veel makkelijker te gaan. Ligt dat nu aan je geweldige vakantieliefde of komt het ergens anders vandaan?

Uit een lezersonderzoek wat vrouwenblad Flair vorig jaar hield, gaf 70% van de lezeressen aan in de zomer meer zin in seks te hebben. Goed nieuws voor iedereen die nog een leuke vakantieliefde aan de haak wil slaan. Ook mannen hebben overigens meer zin in seks. Benieuwd waar dit vandaan komt?

Mannen en vrouwen zijn verschillend in waar ze opgewonden van raken. Bij mannen is dit vooral visueel. Dit betekent dus dat als ze een mooie vrouw in een kort rokje zien ze al opgewonden kunnen raken en dat kan in de zomer natuurlijk beduidend meer voorkomen dan in de winter. Bovendien lijk je met een bruin tintje al snel wat slanker.

Vrouwen hebben wat meer nodig om opgewonden te raken en bij hun duurt het vaak ook wat langer. Bovendien moeten ze ook goed ontspannen zijn. Als je al wat langer verkering hebt herken je het misschien wel: Je ligt met je vriend op bed en hoewel hij gelijk zin krijgt in meer, kan het zijn dat jij ligt te denken aan alles wat je nog moet doen.

In de zomer ben je vaak een stuk meer ontspannen doordat je meer buiten bent, actiever bent en lekker vakantie hebt. En als je ontspannen bent is het dus een stuk makkelijker om opgewonden te raken.

Ook de zon speelt een grote rol bij je opwinding. Je lichaam maakt door zonlicht vitamine D aan. Dit heeft weer effect op je hormonen; je voelt je energieker en staat meer open voor contacten met anderen. Verder heeft de zon nog een belangrijk effect: als het warm is ga je meer zweten. Hoewel zweet niet direct lustverhogend lijkt te zijn, is dat in feite wel het geval. Lichaamseigen geuren bevatten namelijk feromonen. Dit zijn geurstoffen die je lichaam afgeeft. Deze zorgen er onbewust voor dat je iemand leuk vindt.

WIST JE DAT?… vrouwen meer feromonen produceren tijdens hun eisprong? Handig trucje van de natuur. Zo zijn vrouwen op hun vruchtbaarste dagen extra aantrekkelijk.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *