Wachten tot Sint-Juttemis

Op 17 augustus was het de dag van Sint-Juttemis. Geen vrolijke feestdag, want op deze dag staan we eigenlijk stil bij alle dingen die nooit en te nimmer zullen gaan gebeuren.

Je herkent het vast wel. Iedereen heeft dromen en wensen, maar jammer genoeg zijn ze niet allemaal even makkelijk te realiseren. Zolang je zelf invloed kunt uitoefenen op gebeurtenissen, hoef je niet van Sint-Juttemis te spreken. Neem het halen van een diploma. Zolang je je best doet en blijft doorzetten, zul je uiteindelijk je doel bereiken. Maar helaas heb je niet overal invloed op.

Gevoelens van mensen zijn moeilijk te beïnvloeden. Iedereen die wel eens een onbeantwoorde liefde heeft meegemaakt, weet hoe lastig dit is. Ben je ook wel eens heimelijk verliefd geweest op een jongen uit je klas, een vriendin van je zus of je buurjongen? Of op een goede vriend of vriendin die je al jaren kent?
Misschien durf je niets te zeggen, misschien heb je wel eens toenadering gezocht of zelfs wel eens een versierpoging gedaan. Intussen denk je iedere vrije minuut aan deze persoon en weet je niet hoe je diegene uit je hoofd kunt krijgen. Best een lastige situatie, helemaal als je weet dat het nooit iets zal worden tussen jullie.

De beste manier om je over een onbeantwoorde liefde heen te zetten is door open te staan voor anderen. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In het begin zul je iedere kandidaat namelijk vergelijken met de jongen of meid van je dromen en zul je er niet aan toe zijn om je te interesseren voor anderen. Na verloop van tijd zul je ontdekken dat er meer leuke mensen zijn en ga je steeds meer om je heen kijken. En echt, uiteindelijk zul je weer verliefd kunnen worden op iemand die ook gek is op jou.
En daar hoef je echt niet op te wachten tot Sint-Juttemis.

WIST JE DAT…? De heilige Sint-Juttemis viert haar naamdag (Judith) op 17 augustus. Het gezegde ‘wachten tot Sint-Juttemis’ is ontstaan uit een verzameling onverenigbare feiten, namelijk dat op 17 augustus kalveren op het ijs zullen dansen. De kans op ijs is in augustus al minimaal; de kans dat er kalveren op ijs zullen dansen zo mogelijk nog kleiner. Kortom, daar kun je op wachten tot Sint-Juttemis!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *