Zien en gezien worden op Dance Valley

Dance Valley is dansen, samenzijn maar vooral ook zien en gezien worden. Veel bezoekers zien er net wat extravaganter uit dan normaal, met mooie make-up of bijzondere kleding. Er goed en verzorgd uit zien is geen slecht uitgangspunt. Niet alleen voor een feest maar iedere dag.

De meesten gaan voor een festival wel iets verder dan ze in het dagelijks leven gaan, hoewel het natuurlijk hartstikke knap is als het je niks kan schelen en je lekker draagt wat jij mooi vindt. Uiteindelijk maakt het allemaal niet zo uit, als je maar draagt waar jij je het fijnst in voelt, of dat nou een gothic jurk of een spijkerbroek en shirtje is. Wat wel bijna iedereen gemeen heeft, is dat je er graag goed verzorgd uit wil zien.

Vooral als je net in puberteit komt, wordt persoonlijke verzorging steeds belangrijker. De verzorging gaat verder dan je kleding of een lekkere parfum. Door hormonale veranderingen in je lichaam, zul je haren en je gezicht vaker moeten wassen.

Aan het begin van de puberteit beginnen bijvoorbeeld opeens de zweetklieren onder de oksels te werken. Je kunt het beste je oksels elke dag wassen met een beetje zeep en daarna deodorant gebruiken. Als je veel transpireert, kun je je beter wat vaker wassen, dan steeds opnieuw deodorant te gebruiken zonder je te wassen.

Door lichamelijke veranderingen kun je ook last krijgen van vette haren. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar in dit geval zal dagelijks wassen het juist verergeren. Als je toch elke dag je haar wast, gebruik dan een ‘elke-dag-shampoo’ of vraag je kapper welk type shampoo het beste bij je past.

Een ander veel voorkomend puber probleem zijn jeugdpuistjes. Deze ontstaan door ontstekingen van de talgklieren. Het enige dat je aan jeugdpuistjes kunt doen is je huid goed schoonmaken. Gebruik water of een zachte lotion. Zeep kan irritatie van de huid veroorzaken. De puistjes uitdrukken kan ertoe leiden dat er littekentjes komen en dat er juist meer jeugdpuistjes ontstaan. Je kunt ook beter geen make-up over de puistjes smeren. Make-up sluit de poriën af. Als je erg veel last hebt van jeugdpuistjes, kun je het beste advies vragen aan je huisarts.

Dus fris gewassen en heerlijk geurend op naar Dance Valley! En vergeet niet goed na te denken over je outfit!

WIST JE DAT…? Er voor vrouwen ook anticonceptiepillen zijn die helpen tegen puistjes. Bijvoorbeeld de Diane, Yaz of Marvelon

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *