Zeg eens Aaaah!

Vandaag spotten we er op los en leren wij je het lichaamsalfabet. Weleens gehoord van de G spot, A spot, PS spot en U spot? Nee? Wij vertellen het je!

De G spot
De G-spot, daar heb je vast wel eens van gehoord! Deze werd in de jaren ’40 ontdekt door de Duitse gynaecoloog Ernst Grafenberg. De G-spot, is een erogene zone van de vrouw. Stimulatie van de G-spot geeft een heviger en bevredigender orgasme en zou mogelijk kunnen zorgen voor de vrouwelijke ejaculatie. De G-spot bevindt zich in de schede bij het schaambeen.Het voelt als een ribbelig stukje, zo’n 5 centimeter diep in de schede, aan de kant van de buik. Er wordt ook gezegd dat de G-spot de vertakkingen van de clitoris zijn, die je van binnenuit in de vagina voelt.
Er zijn wetenschappers die twijfelen aan het bestaan van de G-spot. Daarom gaan wij ook nog op zoek naar nog een paar andere leuke plekjes in het lichaam.

De A-spot
Over de A-spot bestaat nog meer onduidelijkheid dan over de G-spot. De A-spot ook wel bekend als de deep spot of second G-spot ligt verder en dieper in de vagina, ergens tussen de blaas en de baarmoederhals. De A-spot werd ontdekt door seks wetenschapper dokter Chua Chee Ann. Hij onderzocht vrouwelijke patiënten die moeite hadden om vochtig te worden. Toen hij deze nieuwe erogene zone vond, werden deze vrouwen veel sneller opgewonden en vochtig. Dit kan in sommige gevallen zelfs zonder voorspel plaatsvinden en kan resulteren in een intens orgasme.
Goed nieuws denk je? Helaas, ook het bestaan van de A-spot is nooit wetenschappelijk aangetoond. Aan de andere kan beweert een groot aantal vrouwen wel zeer hevige orgasmen te bereiken door stimulatie van de A-spot. De A-spot zou zelfs zorgen voor vrouwelijke ejaculatie ofwel “squirten”. Misschien heb je geluk!

De PS-spot
De PS-spot, of de perineal sponge-spot is een plekje net onder het perineum (het stukje huid dat het geslachtsdeel met de anus verbindt) dat zich bij opwinding vult met bloed. Dit gebeurt zowel bij mannen als bij vrouwen. Overigens kan niet iedereen een stimulatie op dit plekje waarderen, maar wie weet is dit wel jouw magisch plekje?

De U-spot
De U-spot is gewoon het plasgaatje van de vrouw. De ‘U’ staat dan ook voor ‘urethra’ ofwel urinebuis, waarvan het plasgaatje de uitloper is. De U-spot bevindt zich in de vulva, tussen de clitoris en de vaginale opening. In de U-plek monden enorm veel zenuwuiteinden uit. Dit maakt de U-spot gevoelig voor stimulatie. Aanraking met vingers, tong of lippen kan bij sommige vrouwen zelfs tot een orgasme leiden. De gevoeligheid van de U-spot verschilt per vrouw. De een vindt het heerlijk als haar U-spot direct wordt gestimuleerd, de ander vindt het veel te gevoelig

WIST JE DAT…? Mannen ook een A-spot hebben? De A-spot is de vrouwelijke tegenhanger van de mannelijke prostaat, net als de clitoris en de eikel. Bij vrouwen kun je de plek vinden door haar diep vaginaal te vingeren en bij mannen door anale stimulatie.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *