Wie wind zaait, zal storm oogsten

Zelfs in de beste relaties komt het voor: ruzie. Je hebt het vast zelf ook wel eens meegemaakt. Je slingert elkaar verwensingen toe en slaat met deuren. Betekent dit gelijk het einde van je relatie?

Welnee! Ruzie maken is hartstikke gezond; het klaart de lucht en zorgt er meestal voor dat jullie elkaar achteraf weer in de armen vliegen. Kortom, het is een onderdeel van een relatie vol passie en vuur. Toch kun je misschien wat tips gebruiken bij het ruzie maken:

Eén ding tegelijk

Maak ruzie over één ding tegelijk. Vaak ontstaan ruzies door een onbenullig ding. Je vriend had bijvoorbeeld beloofd te bellen, maar heeft dat niet gedaan. Of je vriendin is zonder reden onredelijk tegen je, vast en zeker omdat ze ongesteld is.
Als je de ruzie tot dit onderwerp beperkt, is de kans groot dat het zo uitgepraat is. Maar vaak wordt de ruzie groter, omdat alle opgekropte irritaties er ook meteen bij gehaald worden. Plotseling slinger je allerlei ‘oude koeien’ naar elkaars hoofd en vliegen de verwijten over en weer. Vaak zijn dat dingen waar je achteraf spijt van krijgt.

Voorkom uitstel
Probeer niet weg te lopen of over te gaan op het doodzwijgen. Als je beide blijft praten en je emoties op tafel legt, kun je begrip voor elkaar opbrengen en kom je makkelijker tot een oplossing. Als je besluit enkele uren of dagen niet met elkaar te praten, wordt het vaak alleen maar moeilijker om het weer uit te praten en laait dezelfde ruzie op een later moment weer op.

Maak het weer goed
Tot slot is het belangrijkste onderdeel van ruzie maken dat je ook weet hoe je het weer goed moet maken. Begin niet weer van voren af aan met bekvechten, maar toon begrip voor elkaars standpunt en zoek naar een oplossing waar jullie beide vrede mee hebben. Ook sorry zeggen is echt geen schande. En vergeet niet om het ook weer passievol goed te maken!

WIST JE DAT …? Augustus ook wel de oogstmaand is? Het spreekwoord ‘wie wind zaait, zal storm oogsten’ heb je vast wel eens gehoord. Op relaties is dit goed van toepassing. Als je in de vakantie teveel op elkaars lip hebt gezeten wil eind augustus nog wel eens een ‘storm’ losbarsten.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *