Wensster

De boodschap in de meeste films is dat echte liefde alles overwint. In het ware leven maken de filmsterren vaak een rommeltje van hun liefdesleven. Toch zijn zij voor veel jongeren een voorbeeld. Tijd om dit ideaalbeeld eens onder de loep te nemen.

Rolmodellen zijn personen die een voorbeeld of inspiratie zijn voor een bepaalde groep mensen. Hierbij kun je denken aan iemand in je familie. Misschien heb je wel de sterkste moeder of liefste vader van de wereld. Kijk je op tegen die ene oom die de hele wereld heeft gezien, jouw droombaan heeft of een vette sportauto rijdt. Maar ook bepaalde sporters, politici, schrijvers of kunstenaars kunnen een voorbeeld voor je zijn. Voor jonge mensen zijn pop- en filmsterren vaak belangrijke rolmodellen.

Leven als een pop- of filmster ziet er heel aantrekkelijk uit. Van je hobby je werk maken, waarmee je ogenschijnlijk veel geld verdient en alles kunt kopen wat je hartje begeert: grote huizen, veel auto’s, kleding en juwelen. Daarbij bekend en geliefd zijn bij veel, heel veel mensen. Als superster kun je ook relaties met de mooiste mannen en vrouwen krijgen, die zelf ook vaak een carrière hebben in de film of muziekbusiness.

Wat vaak wordt vergeten dat dit leven ook een keerzijde heeft. Deze supersterren zijn gewoon mensen, maar dan met veel roem en geld en hun leven voortdurend in het spotlicht. Fotografen op elke straathoek en journalisten in hun vuilnisbak. Elke lach en traan wordt onder een vergrootglas gehouden. Als je een keertje een leuke jongen of meisje ontmoet staat dat breeduit in de kranten nog voordat je zelf weet of je verliefd bent. Drink je een keer teveel ben je waarschijnlijk een alcoholist.

De relaties van sterren met sterren is ook niet altijd rozengeur en maneschijn. Sterren daten elkaar omdat zij juist gewend zijn aan de life-style. Zoals sterren flikkeren aan het hemellichaam zo wisselen filmsterren van relatie. Het ene moment ‘happy in love’ het andere moment lijnrecht tegenover elkaar in een monsterscheiding. De afgelopen jaren zijn heel wat droomparen de media gepasseerd. De Brannistons en Bennifers deelden hun relatie via de roddelpers, met iedereen. Op het witte doek hebben zij meer succes. In sommige verhaallijnen zelfs iets meer geluk in de liefde.

Een rolmodel naleven heeft voordelen, het geeft je een reden om een bepaald doel te behalen. Tegelijk kun jij je ook blindstaren op een ideaal. Bedenk dan dat elke voorbeeldbestaan zijn eigen uitdagingen kent. Belangrijk is dat je vooral in jezelf gelooft en bereid bent om nieuwe wegen in te slaan, risico te nemen en er vol voor te gaan. Hoeveel weerstand en tegenslag je ook tegenkomt, als jij in jezelf blijft geloven en doorzet, dan zul jij je doel bereiken.

WIST JE DAT…?
In de Verenigde Staten filmsterren, succesvolle artiesten, captains of industry, chirurgen en advocaten in prachtige huizen wonen, voornamelijk gebouwd uit hout? In de Verenigde Staten worden nagenoeg alle huizen gebouwd in houtskeletbouw. Ook als zo’n huis $20 miljoen kost.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *