Week van de jeugd

Deze week is het week van de jeugd. Dat kunnen wij van Seksenzo natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan.

Jouw jeugd zal waarschijnlijk heel anders zijn dan die van je ouders. Misschien hebben jouw ouders de seksuele revolutie meegemaakt, waarbij de kijk op seksualiteit voorgoed veranderde. Dit kwam onder andere doordat de pil toen op de markt kwam. Seks werd niet meer alleen gezien als iets om je voort te planten, maar vooral ook omdat het leuk is. Grote kans dat in dat geval dat je ouders makkelijk over seks praten en met al je vragen bij hun terecht kunt.

Dat is niet voor alle jongeren het geval. Misschien gaan jouw ouders ervan uit dat je alles wel op school krijgt uitgelegd.

Gelukkig weten jongeren heel goed hoe je op internet aan informatie kan komen. Er bestaan tegenwoordig heel veel sites met informatie voor jongeren. Maar waar kan je nu betrouwbare informatie vinden?
De site van Seksenzo heb je in ieder geval al gevonden. Hier kun je informatie vinden over van alles wat met seks, anticonceptie, je lichaam of relaties te maken heeft. Daarnaast kan je anoniem chatten voor betrouwbaar één op één advies met een deskundige of je vraag via een e-consult stellen.

Andere betrouwbare sites zijn:
www.sekswoordenboek.nl
www.noodpil.nl
www.SoaAids.nl
www.hoehetmoet.nl

Heb je liever een face-to-face consult met een deskundige? Op de site van Sense kan je een afspraak maken bij jou in de buurt.

WIST JE DAT…? in tegenstelling tot wat er vaak gezegd wordt, jongeren steeds later seks hebben? De meeste jongeren hebben voor het eerst seks als ze 17 zijn.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *