Wat zijn de gevolgen van een soa?

De meeste soa’s hebben geen gevolgen als je ze op tijd laat behandelen Als je te lang door blijft lopen met een SOA kunnen ze wel gevolgen hebben

Er zijn veel verschillende soa’s en dus ook veel verschillende gevolgen. Hieronder staan van de 5 meest voorkomende soa’s de gevolgen.

Chlamydia en Gonorroe hebben geen gevolgen als je ze op tijd laat behandelen. Bij geen behandeling kunnen er ontstekingen ontstaan in de urinebuis, endeldarm, bijballen (bij de man) en baarmoederhals en eileiders (bij de vrouw). Uiteindelijk kan een vrouw onvruchtbaar worden van deze ontstekingen.
Een onbehandelde Syfilis kan als gevolg ontstekingen in de huid, botten en andere organen geven. De symptomen zijn dan afhankelijk van waar de ontstekingen zitten.
Hepatitis B is een virus waarvan in veel gevallen het lichaam zelf zal kunnen genezen. Als dit niet het geval is, kan er als gevolg beschadiging van de levercellen ontstaan. Dit kan zo ernstig zijn dat een levertransplantatie nodig kan zijn.
Een HIV-infectie kun je niet genezen. Wel zijn er tegenwoordig goede hiv-remmers waardoor het ontstaan van aids steeds langer wordt uitgesteld. Uiteindelijk zal wel aids ontstaan. Bij aids treden er veel infecties op doordat het afweersysteem van het lichaam te verzwakt is om deze infecties op te lossen.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *