Wat rijmt er op ‘voor altijd’?

De aller eerste keer dat ik jou zag, je mooie ogen en die superlieve lach. Als ik in die ogen kijk, jij mij je armen houdt en door mijn haren strijkt. Vertellen je ogen, eerlijk als goud, hoeveel je van me houdt.

Niet elke liefde is zo harmonieus als een gedicht, niet elke relatie voor eeuwig. Liefde op het eerste gezicht en samen oud worden, het komt steeds minder vaak voor. Nog niet zo lang geleden werden verliefde stelletjes vanzelfsprekend man en vrouw. Waren gouden en zelfs diamanten bruiloften heel gewoon. Tegenwoordig stranden relaties gemiddeld na 19 maanden. De meeste huwelijken houden slechts 10 tot 15 jaar stand. Het lijkt erop dat ware liefde niet meer van deze tijd is. Maar is dat echt zo? De wereld is veranderd, de liefde niet.

Vroeger was trouwen zo vanzelfsprekend als het halen van je diploma of rijbewijs. Je trouwde jong en had pas (officieel) seks na het jawoord. Het huwelijk had een vaste vorm. Vrouwen kregen kinderen en zorgde voor het huishouden. De man was verantwoordelijk voor het inkomen. Man en vrouw bleven in de meeste gevallen samen, ook als er geen gevoelens voor elkaar meer waren. Sinds de zeventiger jaren en de seksuele revolutie is er aan die waarden en normen flink gesleuteld. Met als gevolg dat men niet met de eerste de beste jongen of meisje trouwt. Er is meer seks voor het huwelijk. Stellen blijven vaker samenwonen en trouwen later. Als zij al aan trouwen toekomen.

Liefde gaat tegenwoordig meer dan ooit over gevoelens. Zonder veel regels uit de omgeving. Je bent vrij om te doen en laten wat jij wil. Nadeel is daarbij wel dat relaties meer kwetsbaar zijn. Een slippertje zit in een klein hoekje, een nieuwe liefde ligt altijd op de loer. Een gebroken hart daarentegen is nog altijd even pijnlijk. Om dit te voorkomen zul je voor een relatie moeten werken. Zeker als bij jullie de opgewekte gevoelens van verliefdheid plaats hebben gemaakt heeft voor ‘bekend en vertrouwd’. Het is belangrijk om dan bewust tijd voor elkaar te maken. Het is belangrijk om dan bewust tijd voor elkaar te maken. Om leuke dingen te doen, maar ook om gewoon eens met elkaar te praten over gevoelens. En vergeet ook geen tijd vrij te maken voor intieme momenten, een knuffel of een kus, en natuurlijk seks.

Doen jij vaak leuke dingen samen met je vriend(in)? Een picknick in het park, samen naar de film of een romantisch diner? Hoe geef jij je geliefde het gevoel dat hij/zij de belangrijkste is. Schrijf je hem/haar weleens een lieve sms, maak je weleens een compliment over zijn/haar uiterlijk? De kleinste dingetjes kunnen een groot effect op je relatie. Verras hem of haar met een spontaan bezoek of telefoontje, een knipoog in een overvol klaslokaal of een kleine aanraking als jullie samen op de bank televisie kijken. Liefde voor altijd rijmt op genegenheid, betrokkenheid en waarheid.

WIST JE DAT…? Het vandaag Wereld Poëziedag is? Heb jij een lievelingsgedicht over de liefde of beschrijf je zelf regelmatig de perfecte relatie? Seksenzo wil het graag lezen. Word lid van onze Hyves en/of Facebook en post jouw (favoriete) gedicht.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *