Waarom naakt zijn goed is voor je huid (en je zelfvertrouwen)

Hoewel een bezoekje aan een naaktstrand voor veel mensen nog steeds een taboe is, is het toch erg goed voor je huid.

Volgens nieuwe onderzoeksresultaten zijn naturisten zich meer bewust van hun huid. Het onderzoek werd uitgevoerd door Comfort Pure (merk in wasverzachters), in samenwerking met dermatoloog Ariel Haus. Zij stelden vast dat naturisten veel meer zorg dragen voor hun lichaam. Zo brengt bijna de helft van hen elke dag zonnecrème aan en checkt 82 procent zijn huid regelmatig op afwijkingen.

Zelfverzekerd
54 procent van de naturisten gaf aan dat ze zelfverzekerd zijn over het uiterlijk en het aanvoelen van hun huid. Bij de andere groep gaf slechts een op de tien ondervraagden aan dat ze veel zelfvertrouwen hebben.

Dr. Ariel Haus: ‘De resultaten tonen aan dat naturisten zich over het algemeen beter bewust zijn van de gevoeligheid van hun huid en dat ze die beter weten te beschermen. Wanneer je huid blootgesteld wordt aan de lucht, krijgt het een natuurlijke peeling, waardoor de natuurlijke oliën bewaard blijven.’

Lippen
Zeker bij de huidige temperaturen is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan je huid. Zo moet je bijvoorbeeld je lippen goed hydrateren, want bij de overgang van warm naar koud hebben die de neiging om uit te drogen en te scheuren. (Bron:AD.nl)

WIST JE DAT…? Als je de huid van een volwassene zou uitrollen je een lap krijgt met een oppervlakte van ongeveer 1,7 m2. Het totale gewicht van de huid is ruim 3 kg, en dat is zwaarder dan bijvoorbeeld de lever.


Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *