Voel je vrij; ga naakt tuinieren!

Op zondag 5 mei is het Bevrijdingsdag. In het kader van vrijheid mag ook de dag ervoor ons niet ontgaan. Dan is het namelijk World Naked Gardening Day, ofwel Naakt Tuinieren Dag! Ook Seksenzo.info fronste enigszins bij deze ontdekking, maar ging toch op onderzoek uit.

Na enig klikken en zoeken blijkt er een heuse website te bestaan waarop dit internationale evenement wordt aangekondigd: www.wngd.org. Bij de aanblik van de homepage zul je nog iets dieper gaan fronsen, wanneer je een blote vijftiger tussen de rotspartij in zijn tuin ziet bukken om aan een bloempje te ruiken. 

Toch kun je op de website te lezen dat tuinieren na zwemmen de meest geliefde naaktbezigheid is! Naakt tuinieren maakt dat je je één voelt met de natuur en dat blijkt een unieke ervaring te zijn.

Op de website word je aangespoord om zaterdag 4 mei vrij te houden en af te spreken met familie en vrienden om het naakt tuinieren te ervaren. Wil je dat in je eigen patio of achtertuin doen dan is dat natuurlijk prima. Maar mensen worden juist aangemoedigd om massaal de publieke natuur in te gaan (parken, plantsoenen en weilanden) en daar gezamenlijk bloot te zijn. 

Nu deinzen wij niet zo snel terug van een beetje bloot dus laten we je vrij om te beslissen of je aan dit evenement mee wilt doen. 1 tip: zorg ervoor dat je eigen tuintje (lees schaamhaar) er netjes bij staat!

WIST JE DAT…? Nudisme en naturisme steeds meer opkomt in Nederland? Uit cijfers over 2010 blijkt dat er zo’n 700.000 Nederlanders wel eens naakt recreëren, met de eigen tuin en het naaktstrand als meest geliefde locaties. In Spanje is naturisme zelfs een recht en geldt er vrijheid van naaktrecreatie op publieke plaatsen waaronder stranden, parken en zelfs wegen, straten en pleinen.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *