Vergroot jouw aantrekkingskracht, geef eens een compliment!

Misschien herken je het wel: in het begin van je relatie ben je van nature erg complimenteus naar je partner. Je kijkt door een roze bril en bent blind van liefde voor alle slechte eigenschappen van je nieuwe liefde. Maar als de eerste liefde wat is bekoeld, kan je nog wel eens vergeten om je partner te waarderen voor alles wat hij/zij doet of gewoon voor wie hij/zij is.

Je bent verliefd, straalt al bij de aanwezigheid van je grote liefde, lacht om iedere (stomme) grap en zorgt ervoor dat je hem of haar niet uit het oog verliest. Maar na verloop van tijd beginnen de complimentjes uit te blijven en ook in je manier van doen wordt je een stuk minder complimenteus. Als hij of zij iets te laat is op jullie afspraakje mopper je bijvoorbeeld dat je al een tijd staat te wachten, in plaats van een hartstochtelijke kus te geven. Of in plaats van een complimentje te maken over dat leuke shirt, benoem je juist nu die foute sokken. Hoogste tijd dus om vuur in de relatie te brengen en met de onderstaande tips daar wat aan te doen.

•    Geef zo min mogelijk aandacht aan dingen die je niet waardeert in je partner. Je kunt het een keer noemen als iets niet bevalt, maar laat het er dan bij.
•    Ga bij mannen subtiel te werk. Mannen voelen zich, in tegenstelling tot vrouwen, bij een compliment al heel snel beoordeelt en gekleineerd. Prijs de man vooral om zijn bezittingen en prestaties.
•    Bij vrouwen kun je alle complimentenregisters opentrekken. De honger naar complimenten is bij de meeste vrouwen niet te stillen.
•    Een compliment komt het beste tot zijn recht wanneer het welgemeend en concreet is. “Dank je wel schat, dat je er aan hebt gedacht om tickets voor het festival te bestellen”. In plaats van: “je bent geweldig”.
•    Varieer in je complimenten.

Misschien moet je partner er even aan wennen dat je opeens zo complimenteus bent. Het kan dan zijn dat hij/zij wat achterdochtig reageert. Geef het niet op: blijf complimenten geven!
En wanneer je regelmatig je partner een compliment geeft, zal dat jullie relatie zeker ten goede komen doordat je inspireert en motiveert. Daarnaast werkt het ook nog eens libidoverhogend!

WIST JE DAT…? Je voor elke keer dat je kritiek geeft, minimaal drie complimentjes moet geven om je relatie goed te houden

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *