Veilige vrijdag de 13de

Vandaag is het vrijdag de 13e, dus extra veel kans op pech. Zelfs met kussen kan je de fout in gaan!

Elke dag krijgen honderden mensen een eerste kus. Eentje op de wang of natte op de mond. Zo een zoen kan uitlopen in een tongzoen. Een eerste tongzoen is altijd spannend, of het nou voor de eerste keer ooit is, of voor de eerste keer met hem of haar! Er kunnen verschillende dingen fout gaan en vrijdag de 13de kan die kans vergroten. Wat kan er fout gaan? Waar moet je op letten.

Een echte afknapper is een slechte adem. Goed je tanden poetsen en flossen helpt. Let op met wat je eet, scherp gekruid eten en knoflook kun je aan je adem ruiken. Maar als je hetzelfde eet als de ander, ruik je het minder.
Als je iets te enthousiast zoent, kan het zomaar gebeuren dat je met de tanden tegen elkaar aan stoot. Begin rustig aan dus. Als je een beugel draagt kan dit extra vervelend zijn, helemaal als jullie beide een beugel hebben! Het zal je maar gebeuren dat je aan elkaar vast blijft zitten!
Ook de neuzen kunnen in de weg zitten. Een handige tip: draai je hoofd allebei een beetje schuin, zodat jullie neuzen geen spelbreker zijn.
Tot slot nog een kwestie van smaak, namelijk nat zoenen. De één vindt natte lippen lekker, de ander juist niet! Tast dus een beetje af waar de ander van houdt, of geef aan wat je wel of juist niet lekker vindt.

Er bestaat geen cursus tongzoenen. Je leert het vanzelf door het gewoon te doen. Het is ook niet moeilijk. Zoenen begint vaak met kussen met dichte lippen. Je beweegt je lippen en tast die van de ander af, waarbij je je mond een beetje kunt openen. Duw niet onverwachts je tong bij de ander naar binnen wanneer hij of zij ook zijn mond opent. Glijd zachtjes met je tong naar binnen en zoek de tong van de ander op. Kronkel met de tongen om elkaar heen. Hoe je dit precies doet, maakt niet uit. Er zijn geen regels voor. Lekker gevoel? Dan doe je het goed!
Bouw het langzaam op en let goed op de reactie van de ander. Doe het eerst kort en kijk of de ander meer wil. Doe het nooit tegen iemands zin in.

Als je deze regels volgt kan het zelfs op vrijdag de 13de niet meer fout gaan.

WIST JE DAT…? In Griekenland, Spanje en Latijns-Amerikaanse landen dinsdag de dertiende als ongeluksdag wordt gezien? In Italië is vrijdag de zeventiende juist weer een ongeluksdag!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *