Vandaag gaan we klaarkomen voor vrede!

Echt waar, niet gelogen: op 22 december is het wereldorgasmedag en is het de bedoeling dat we allemaal tot een hoogtepunt komen. Met jezelf of met een partner!

De initiatiefnemers van wereldorgasmedag meenden aanvankelijk dat het massaal en tegelijkertijd hebben van een orgasme zal bijdragen aan een toename van de hoeveelheid positieve energie in het mysterieuze krachtveld van de aarde en in die zin aan algemene wereldvrede. Gelijktijdig dus met miljoenen anderen. Alleen, of in opwindend gezelschap.

Een orgasme (klaarkomen of climax) is het hoogtepunt van seksuele stimulering. Een lichamelijke en geestelijke ontlading bij de man en vrouw. Een orgasme wordt vaak als doel van seks gezien, maar niet iedereen is het daar mee eens. Het gevoel van een orgasme is heerlijk, maar er zijn veel meer seksuele handelingen die een lekker gevoel kunnen geven.

Als je als vrouw een orgasme krijgt, trekken de spieren van de bekkenbodem, rond de vagina en de anus, zich ritmisch samen. De spieren spannen en ontspannen zich. Soms gebeurt dit ook in de baarmoeder. Deze samentrekkingen geven een prettig en opwindend gevoel in je schaamstreek. Soms voel je dit door je hele lichaam. Voordat je een orgasme hebt wordt de vagina vochtig, en zwelt de clitoris op door een verhoging van de bloedstroom die in het sponsachtige weefsel van de clitoris wordt vastgehouden.

Een orgasme bij de man bestaat uit snelle ritmische spiersamentrekking. Je spieren spannen en ontspannen zich, waardoor het in de bijballen opgeslagen sperma via de urinebuis naar buiten wordt gestuwd. Dit noem je ejaculatie. De hoeveelheid sperma die bij een ejaculatie vrij komt varieert van man tot man en hangt ook af van hoe lang geleden en hoe vaak je in de tijd ervoor bent klaargekomen.

Een orgasme faken
Faken is doen alsof je klaarkomt. Veel meiden doen dit. Jongens hebben het meestal niet door, omdat allerlei tekenen, zoals harde tepels, een seksblos, vaginaal vocht, kreetjes of voelbare vaginale spiertrekkingen niet per se aanwezig hoeven te zijn. Meiden faken bijvoorbeeld om hun vriendje niet teleur te stellen of omdat ze hem juist willen laten stoppen met neuken en willen doen laten geloven dat het hoogtepunt voor haar al is gekomen. Een andere reden is om het op een gelijktijdig orgasme te laten lijken, omdat men denkt dat dit zo hoort.

Jongens faken ook, al is het voor jongens wat moeilijker om te doen alsof. De reden is meestal dat ze een einde aan de seks willen maken zonder de partner in kwestie te kwetsen.

Faken is niet zo handig om te doen. Als je net doet alsof,  denkt je vriend of vriendin dat het lekker is wat hij of zij doet. Fijner en eerlijker is om hem of haar een handje te helpen door aan te geven wat je prettig vindt en hoe het voor jou lekker aanvoelt,

WIST JE DAT…? Jongens bij een orgasme energie verliezen en meiden er meer kracht door krijgen en helderder kunnen nadenken, en dat een goed orgasme je concentratie verbetert?

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *