Vandaag draaien we de rollen om!

Vandaag woensdag 29 februari is het een schrikkeldag; een dag die maar één keer in de vier jaar voor komt. Best bijzonder dus, maar in sommige gevallen misschien ook wel onhandig. Wat als je precies vandaag wat met elkaar krijgt. De kans daarop is groot, want volgens de traditie mogen vandaag de meisjes de jongens mee uitvragen!

Is het volgens jou normaal dat een meisje een jongen mee uitvraagt of vind je dat het eigenlijk niet hoort? Wel handig als hij het jou niet durft te vragen. Misschien ben je al heel lang in het geheim verliefd en ben je nooit verder gekomen dan een anonieme Valentijnskaart te sturen. Heel veel jongens (en ook meisjes) kunnen wat dat betreft soms stekeblind zijn. Terwijl iedereen in hun omgeving ziet dat de liefde wederzijds is. Tijd voor verandering, tijd voor wat ‘girlpower’dus!

Hoe pak je dit goed aan? Het is natuurlijk ook voor een meisje hartstikke eng om een jongen mee uit te vragen. Je wilt natuurlijk geen blauwtje lopen. Daarom is het slim om van te voren je kansen in te schatten. Helemaal 100% zeker weten doe je natuurlijk nooit, maar er zijn wel wat signalen waaruit je dit kan opmaken. Vaak probeert hij bijvoorbeeld oogcontact te maken en naar je te lachen. Hij zal proberen om je aandacht te trekken, door vaak je naam te noemen, extra stoer te doen, of hij wordt juist heel verlegen als jij in de buurt komt. Let ook op lichaamstaal: verliefde mensen kopiëren elkaars houding, gaan met de benen gekruist naar elkaar toe zitten, leunen naar elkaar toe en zoeken lichamelijk contact.

Stel alle signalen zijn er of je hebt gewoon van anderen gehoord dat hij jou ook wel ziet zitten. Dan is het tijd voor de volgende stap. Probeer meer over hem te weten te komen via zijn vrienden of door een gesprekje met hem zelf. Luistert hij muziek vraag waar hij naar luistert. Komt hij op school op een skateboard, speelt hij vaak een potje voetbal in de pauze? Allemaal ingangen voor een praatje. Misschien hebben jullie wel dezelfde hobby en kun jij je afspraakje daar op aansluiten.

Dan is de tijd aangebroken voor het echte werk: Hem mee uit vragen! Dit kun je via een omweg doen. Zegt hij iets over een film waar hij naar toe wil, stel voor om samen te gaan. Nog iets minder eng, is een smsje sturen. Het nadeel is natuurlijk wel dat je moet wachten tot er zich zo een kans voordoet. Dat kan wel heel lang gaan duren. Je kunt er ook voor kiezen om hem gewoon mee uit te vragen. Stel wat concreets voor: Zullen we dit weekend naar die en die film gaan?

Tot slot: wat zijn antwoord ook is, blijf niet te lang om hem heen hangen. Zeg gewoon: Ok, tot zaterdag dan, of: Ok, doei en ga weer weg.

Wist je dat…? In sommige culturen het zelf traditie is dat op schrikkeldag de vrouw de man ten huwelijk vraagt? Hier is in 2009 ook een romantische komedie over gemaakt: “ leap year”

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *