Vanavond niet schat..

Misschien herken je het wel, als je al een tijdje een relatie hebt. In het begin deden jullie het zeker elke dag en soms nog wel vaker, maar na een tijdje ben je blij als je de twee keer per week redt.

Het is een veel voorkomend probleem in relaties: in het begin spat de seks ervan af, maar na een tijdje komt de klad erin. En als de een meer behoefte heeft aan seks dan de ander, kan dat tot ruzies leiden. Vaak is het de vrouw die minder zin heeft in seks, maar het kan natuurlijk net zo goed de man zijn!

Als je geen zin hebt in seks, moet je het niet doen, wordt je van jongs af aan verteld. En natuurlijk is het heel belangrijk dat je weerbaar bent en nee durft te zeggen als iemand wat jou betreft te ver gaat.

Maar als je langer een relatie hebt en je merkt dat jullie steeds minder seks hebben dan jullie eigenlijk willen, kan het echt niet zoveel kwaad om eens zin te maken. Even vooropgesteld dat het wel heel belangrijk is dat jullie allebei echt opgewonden zijn, voor de penetratie. Maar die opwinding, daar gaat het nou net om, die komt niet altijd zomaar uit de lucht vallen. Daar moet je soms zelf wat voor doen.

Hoe kan het nou eigenlijk dat de zin afneemt na enige tijd? Stress is ten eerste een ontzettende libidokiller. Een moeilijke toets, drukte met je (bij)baan of gedoe in je familie kunnen stress geven. Je lichaam gaat automatisch in de overlevingsmodus, en daar zit seks in eerste instantie niet bij.

Je komt vervolgens in een negatieve spiraal terecht: doordat je minder seks hebt, krijg je ook steeds minder zin in seks. Terwijl je partner je eerst nog probeerde te verleiden, houdt hij/zij daar ook maar mee op, want afwijzing doet pijn! De lichamelijke chemie tussen jullie begint te verdwijnen. Je krijgt vaker ruzie en daardoor ga je de ander ook steeds minder aantrekkelijk vinden. Doorbreek die negatieve spiraal dus!

Ga eerst eens proberen om die stress los te laten. Nu is seks en een orgasme daar een hele goede manier voor, maar om eerst eens te ontspannen (wat je toch echt nodig hebt voor seks) besteed je eens wat aandacht aan jezelf. Sporten helpt om te ontspannen, of ga een lekker dagje naar de sauna

Hierna is het toch vooral een kwestie van doen. Door seks te hebben doorbreek je die negatieve spiraal en ga je je weer meer verbonden voelen met je vriend(in). Neem daarbij de tijd voor elkaar: ga samen in bad, masseer elkaar, neem de tijd voor voorspel.

Houd het vervolgens niet bij iets eenmaligs, maar zorg dat je meerdere keren per week seks hebt. In het begin zal je het misschien nog moeten plannen, maar na verloop van tijd zal je het steeds leuker gaan vinden en vanzelf weer vaker willen.

Wist je dat..Seks je immuunsysteem verhoogt? Hoe vaker je seks hebt, hoe minder vaak je ziek wordt!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *