(Tiener)Moederdag

Jij bent een moeder en hebt er bewust voor gekozen om op hele jonge leeftijd moeder te worden, of je bent misschien ongepland moeder. Hoe dan ook een moeder is een moeder, of je nu een “tiener moeder” bent of een” oma moeder” van 62.

Het initiatief om in Nederland Moederdag te gaan vieren is in 1926 gekomen van de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde die in Moederdag de kans zag om extra bloemen te verkopen. Net als in Nederland en België vieren de meeste landen op de tweede zondag in mei Moederdag. Dit doen ze onder andere in landen als Denemarken, Duitsland, Verenigde Staten, Zwitserland, Italië, Tsjechië, Oostenrijk, Turkije en Australië.

Vier jij dit jaar je eerste (Tiener-) Moederdag?

Het feit is dat er iedere dag, moe of niet, van jou als moeder van alles wordt verwacht. Je ‘moet’ vrolijk zijn, klaar staan voor je kind en aandacht hebben voor alles en iedereen! Vaak lukt dat ook gewoon, en ben je een super mam. Daarom verdien jij het, eens goed in het zonnetje gezet te worden! Meestal wordt het ontbijt voor moeder op bed geserveerd en word je tijdens het ontbijt verrast met een zelfgemaakt moederdagcadeau.

Een mooi tienermoederdag cadeau voor jou is misschien wel een avondje ouderwets stappen met je beste vriendinnen. Want de komende paar jaren zal jij een drukke tijd tegemoet gaan met je kleintje. Misschien studeer je nog en heb je een baantje om het financieel wat ruimer te hebben. Van uitgaan zal waarschijnlijk niet al teveel terechtkomen. 

WIST JE DAT … Moederdag nog leuker is het voor moeders in Tsjechië. Die vieren moederdag zowel op onze tweede zondag in mei als ook op 8 maart. Dat betekent dus twee keer een moeder verwendag per jaar!

 

 

 

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *