In theorie bekwaam, onervaren in de praktijk

Het is eindexamen periode: het einde van een tijdperk en het begin van een nieuwe. Ga je na je examen gelijk de theorie in de praktijk brengen? Wees dan niet bang dat je te weinig weet. Ook iemand met hoge cijfers op zijn examen moet in de praktijk gewoon weer opnieuw beginnen. Ook werken moet je leren en daarbij is het heel gewoon om vragen te stellen als je iets niet weet of af en toe een fout te maken. Met seks is het eigenlijk niet veel anders.

Al vanaf jonge leeftijd oefenen we seks in theorie. Naast wat ‘vingeroefeningen’ blijft het vooral bij dromen over bijvoorbeeld een innige vrijpartij of het bestuderen van een Playboy of seksfilm. Dan komt het moment dat je voor het eerst de theorie in de praktijk moet brengen. Er is niemand die daar niet zenuwachtig over is. Je kunt je dan zorgen maken over je kuskwaliteiten of je positiespel (standjes). Ook rare gewoontes of opvallende lichaamsdelen kunnen je onzeker doen voelen.

Veel mensen leggen, als het seks betreft, de lat gelijk ook heel hoog. Het ‘studiemateriaal’ geeft ons vaak een vertekend beeld van de werkelijkheid. In magazines en films hebben de acteurs perfecte lichamen; je ziet vrouwen met grote borsten en mannen met de grootste geslachtsdelen. Ook lijken vrouwen gemakkelijk klaar te komen en lijken mannen een eindeloze erectie te hebben. Dan zijn er nog verschillende standjes en handelingen waarvan de studieobjecten lijken te genieten, maar in werkelijkheid helemaal niet prettig zijn.

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeuren en erogene zones (opwindende plekjes op je lichaam), maar het is ons advies vooral de eerste keren het rustig aan te doen. De beste tip is ‘wees jezelf’. Laat de ‘theorie’ los en vertrouw op je intuïtie (gevoel). Focus alle aandacht op degene met wie je samen bent en maak zaken bespreekbaar. Probeer met humor een ontspannen sfeer te creëren. De rest zal vanzelf gaan.

Klikt het niet, dan is er nog geen man (of vrouw) overboord. Stop op het juiste moment en laat de vrijpartij niet komen tot een punt waarvan je later spijt krijgt. Alleen jij weet waar voor jou de grens ligt, de ander kan dat niet raden dus praat erover.

WIST JE DAT…? Als Nederlanders een rapportcijfer moeten geven voor hun seksleven, ze gemiddeld een 5,9 geven? Singles geven gemiddeld een 4,6; mensen met een relatie een 6,4. Naarmate stellen langer bij elkaar zijn, geven ze hun seksleven een lager cijfer.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *