Tantra, breathe in breathe out!

Misschien heb je er weleens van gehoord: Tantra. Maar wat is dat nou precies?

Als jongere ontdek je vroeg of laat wat je lekker vindt op het gebied van seksualiteit, waar je nieuwsgierig naar bent en met wie je het graag samen doet.

Tantra is een mystieke oosterse traditie die geliefden naar hogere sferen van passie leidt en gebaseerd is op sensualiteit en genot. Het is beminnen door meditatie en aanraking. Het besteedt aandacht en tijd aan het voorspel en stelt de geslachtsgemeenschap uit, zodat een grotere sensuele extase bereikt kan worden. Tantra laat je meer genieten van het liefdesspel.

Met tantrische seks kun je leren dat de weg naar bevrediging toe fijner kan zijn dan het eindpunt of de bevrediging zelf. Ondanks de plezierige beleving van een orgasme, is de ‘Big O’ niet het doel van Tantra. Het gaat dus niet om technieken, standjes of om een bepaald resultaat te bereiken.

Tijdens tantra gaat het om volledige ontspanning, diep in- en uitademen, het bewust voelen in je lijf wat er is en in aandacht bij de ander en jezelf zijn. Het gaat er vooral om dat als je vrijt, je met je hele bewustzijn aanwezig bent en bijvoorbeeld niet in fantasieën vlucht.

Wat is er leuk aan Tantra en waarom zou je het doen?
Tantrische seks geeft je zelfcontrole en geeft positieve lichamelijke effecten, het:
* stimuleert de bloedcirculatie
* verbrandt calorieën
* reinigt doordat je giftige stoffen uitzweet
* vergroot het uithoudingsvermogen
* vergroot het vermogen om seks langer te laten duren. Je zult langer kunnen toewerken naar een orgasme en een geheel nieuwe ervaring beleven

Maar hoe doe je dat nu precies? Wij beschrijven een tantra oefening voor je!

Bereid je voor
Belangrijk is dat jij en je partner voorafgaand aan het ritueel allebei in de stemming zijn en dat je de tijd en ruimte neemt. Kies of creëer een plek die prettig is voor alle zintuigen en waar je je ontspannen voelt. Transformeer je slaapkamer. Maak je sensuele gevoelens wakker met bloemen, aromatherapeutische oliën, geurkaarsen en bijvoorbeeld vers fruit en chocolade. Inclusief sensuele stoffen als zijde, of dat nou je lakens zijn of je lingerie.

Ontspan
Zet je favoriete muziek op, ontspan je lichaam en adem door je mond diep naar je buik. Je adem moet zo diep gaan dat het onder je navel komt. Beweeg je hele lichaam, je benen, hoofd, billen en armen gedurende een minuut en schud alle spanningen uit je lijf. Als je vrijt nadat je dat hebt gedaan, is het waarschijnlijker dat je een volledig lichaamsorgasme zult hebben.

Nodig je partner uit

Ga in lotushouding op de schoot zitten van je partner met jullie gezichten naar elkaar. Sluit je ogen en gebruik je verbeelding om je ademhaling in en uit je lichaam te zien gaan. Begin te schommelen alsof je in een schommelstoel zit waarbij je je borst vooruit beweegt als je inademt en terug beweegt als je uitademt. Wanneer je inademt en naar voren schommelt, trek je je bekkenbodemspieren aan; ontspan ze als je uitademt en terug schommelt. Jij ademt in terwijl de ander uitademt en andersom. Als je je adem goed gebruikt kun je orgastische energie vanuit je intieme delen door je hele lichaam verspreiden. Dit totale kriebelende gevoel kan leiden tot een diepe, meer intieme connectie met je partner. Je kunt hierbij seksuele sensaties beginnen te voelen. Jullie energievelden komen samen, dus jullie zijn beiden veel gevoeliger naar elkaar. Penetratie is hierbij niet eens nodig. Als je je goed en extatisch voelt, ben je op het juiste spoor van Tantra in het liefdesspel.

Wist je dat.. Mensen die ervaring hebben met yoga en meditatie zullen sneller de ontspanning
van ‘spirituele’ seks ervaren dan mensen die erg gestrest zijn. Tantra helpt je bijvoorbeeld om in bed bij een vrijpartij te ontspannen, het helpt je daarbij ook nog eens om goed te gaan slapen.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *