Taal van de liefde

Stel je voor: je hebt via een datingsite een ontzettend leuk contact opgedaan en na een tijd lang berichtjes over en weer te hebben gestuurd, besluiten jullie af te spreken. Als je je date ziet zitten, blijkt het een schot in de roos. Maar bij het voorstellen hoor je ineens een boers accent!

Heb je ooit iets vergelijkbaars meegemaakt of ben je wel eens afgeknapt op een accent of dialect? Je zult de eerste niet zijn!
In 2011 heeft een datingsite onderzoek gedaan naar de meest sexy accenten. Er kon gekozen worden uit Amsterdams, Haags, Rotterdams, Vlaams, Zeeuws, Brabants, Limburgs, Fries, Gronings en Twents. En wat bleek? Wij Nederlanders vinden de zachte g sexy! Zowel Limburgs als Vlaams en Brabants scoorden goed op aantrekkelijkheid. Fries, Zeeuws en Haags bleken de minst aantrekkelijke accenten.

Ook buiten Nederland valt er heel wat te halen op gebied van sexy accenten. Voorheen stond het Franse accent met stip op nummer één als het ging om sexy accenten. Ook Fransen die een poging doen om Engels te spreken, worden door veel vrouwen als sexy ervaren. Naast de Italianen, Fransen en Spanjaarden is er een verrassende nieuwkomer: het Ierse accent doet tegenwoordig namelijk de vele vrouwenharten smelten. Kun je je er niet in vinden? Misschien tijd om nog eens naar een film met Colin Farrell of James Nesbitt te kijken en wie weet raak je overtuigd! Nog populairder dan de Ieren zijn echter de Tsjechen en de Nigerianen

WIST JE DAT…? “Wa ken me het nah a me hol klonteru” Haags is voor: “Wat kan mij dat schelen”. Wij kunnen ons er alles bij voorstellen dat je daar nu niet opgewonden van wordt..

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *