Suikerfeest: Suiker en liefde, een zoete combinatie?

Zoet is de verleiding; zoet is de liefde.

Er wordt gezegd dat het Suikerfeest ook een feest is van ‘zoet eten, zoet praten’. Het Suikerfeest is dan ook de tijd is om ruzies bij te leggen, en goede voornemens te maken. In vele culturen vervullen suiker en zoet al sinds mensenheugenis een belangrijke rol bij religieuze feesten. Suiker werd ook bijvoorbeeld aan goden geofferd of in de vorm van lekkernij uitgedeeld.

Naast zoet zijn er uiteraard ook andere smaaksensaties die wij met de tong waarnemen, maar zoet heeft van nature de grootste aantrekkingskracht. Zoet vinden we niet alleen lekker, we associëren het ook met warme en prettige gevoelens.

Wij willen jullie het volgende zoete recept dan ook niet onthouden.

Zoete Liefde (Honing crème met kersen)
Nagerecht voor 2 personen

Wat heb je nodig?
2 eierdooiers,
100 gram honing, zoet als mijn liefde
125 gram room, zacht als jouw liefkozingen
150 gram gekonfijte kersen, rood als de liefde
1 eetlepeltje kaneel, intrigerend als jouw woorden .

1 eetlepeltje rozenlikeur (hoeft niet), dronkenmakend als jouw kussen.

Hulpmiddelen
Een kommetje,een rechthoekige schaal (ook een plastic ijsbak is goed),klopper en een mooie schaal.

VoorbereidingKlop in een kommetje dat je au-bain-marie verwarmt, de eierdooiers met de honing op tot een homogene crème. Plaats het kommetje vervolgens in een bak met ijs om het te laten afkoelen. Klop de slagroom op.

Bereidingswijze
Als de crème is afgekoeld schep je de slagroom en de rozenlikeur door de crèmes. Neem een rechthoekige schaal, schenk de crème erin en laat deze ongeveer 5 a 6 uur in de vriezer opstijven. Haal de crème een uur voordat je deze serveert uit de vriezer. Dompel de schaal enkele seconden in warm water zodat je de crème kunt omkeren op een mooie schaal.

Serveer met kersen en kaneel.

WIST JE DAT …? Suiker eeuwenlang een luxeproduct was, een teken van voorspoed en rijkdom, en het uitdelen ervan was een zeer gul gebaar. We vinden dit nog terug in tal van andere tradities, zoals de beschuit-met-muisjes bij een geboorte, de chocoladekransjes in de kerstboom en het uitdelen van bruidssuikers op bruiloften.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *