Sugar sugar, honey honey

Je herkent het vast; je bent verliefd en ineens verander je in een suikerzoet type, dat hand in hand op de bank zit en de wereld tegemoet lacht. Heerlijk toch?!

En heb je eenmaal de man of vrouw van je dromen gevonden, dan gaat dat vaak gepaard met allerlei lieve woordjes en koosnaampjes voor elkaar. Koosnaampjes als lieverd, schat en moppie kent iedereen wel en worden dan ook veel gebruikt. Sommige mensen zijn echter wat origineler en gebruiken de gekste namen voor elkaar. Eigenlijk moet je een koosnaampje zien al een onderonsje; de meesten vinden het dan ook niet fijn om in het openbaar bij hun koosnaam genoemd te worden.

Koosnamen worden gecreëerd om verschillende redenen. Over het algemeen zijn het mierzoete woordjes uit liefde voor elkaar. Denk bijv. aan ‘honingdropje’, ‘sweety-pie’ of ‘sugar’.
Om elkaars schoonheid te benadrukken worden bijvoorbeeld bijnamen als ‘prinses’ of ‘bink’ gebruikt.
Wanneer je als vrouw je partner bijvoorbeeld “Beer” noemt, bedoel je waarschijnlijk dat hij bescherming geeft, krachtig is maar ook aaibaar is en niet dat hij zo vreselijk overbehaard is.
Ook wordt met de bijnamen wel eens blijk gegeven van het feit dat onvolkomenheden van elkaar worden geaccepteerd. Namen als ‘bollie’, ‘zwembandje’ en ‘stinkie’ worden dan ook weldegelijk lief bedoeld! Kijk hier wel een beetje mee uit, want met name vrouwen zullen niet allemaal gediend zijn van dit soort bijnamen. Wanneer een koosnaam je niet bevalt, kun je dit maar beter direct duidelijk maken aan je partner en vragen om iets beters te verzinnen, voordat jij of je omgeving zich ongemakkelijk gaat voelen.

Wil je origineler zijn, is het raadzaam om voor een koosnaam te gaan die niet teveel informatie prijs geeft. Een woordje wat alleen jullie beide begrijpen is namelijk veel beter in het openbaar te gebruiken. Je moet er toch niet aan denken in de trein met je lief zit te telefoneren en je opeens een ‘stoeipoesje van me’ ontglipt! Ons advies luidt dus: hou het saai of vaag óf leer jezelf aan dat jullie de namen alleen onderling gebruiken!


WIST JE DAT…? Ook het geven van koosnaampjes aan elkaars geslachtsdelen bij sommige stellen gebruikelijk is? Mannen geven hun geslachtsdeel vaak een gewone mannennaam (Joop, Frits, Harry), maar ook namen als Mr. Dickhead of de GVR worden gebruikt.
Voor het vrouwelijke geslacht zagen wij tijdens een zoekactie op internet onder andere Miss Kitty, mosseltje en Toos de Doos.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *