Snowfun, safety first!

De kerstvakantie lijkt alweer een eeuwigheid geleden, gelukkig komt de voorjaarsvakantie eraan. Ga jij op skivakantie? Zorg dat je niet alleen op de piste jezelf goed beschermd..Plezier in de sneeuw brengt namelijk naast mogelijke valpartijen en kneuzingen ook andere lichamelijke risico’s met zich mee.

Wintersport doet het goed qua bestemming voor snowpleasure in de brede zin van het woord. Volgens het blad Men’s Health fantaseert 50% van de vrouwen over seks in de sneeuw. Denk aan beelden van een skihut, een open haard en de vele lagen kleding die uitgetrokken moeten worden wat de warmte en spanning doet stijgen. Maar ook een skilift staat hoog bovenaan het verlanglijstje. Weer eens wat anders om hoog boven het aardoppervlak hoogtepunten te beleven!

Oostenrijk spant met de befaamde apres-ski de kroon op het gebied van winterse gezelligheid. Met een dampende kop Heisse Chocolademilch, glühwein, of schnaps in de hand luidkeels meezingen met onvervalste schlagers, een walsje dansen met een Oostenrijker in kniebroek en zelfs een flirt met die ene leuke skileraar!

Uit onderzoek blijkt dat zowel vakantie als seks geluksbepalende factoren zijn voor jongeren. Maar liefst 63 procent van de jongeren tussen de 16 en 19 jaar heeft seks tijdens de vakantie. De omgeving, sfeer, het ontmoeten van nieuwe mensen en het gebruik van alcohol op een vakantiebestemming beïnvloeden om sneller seks te hebben. En de kans dat je je sekspartner na de vakantie nog eens tegenkomt is niet zo groot, mooie gelegenheid dus om te experimenteren.

56% van de jongeren die condooms mee hebben genomen vrijt veiliger dan degenen die geen voorzorgsmaatregelen hebben getroffen. 46% is er niet zo zeker van of het hen zal lukken om een condoom te gebruiken, als er drank in het spel is. Het is dan ook niet vreemd dat veel jongeren terugkomen van vakantie met een soa of zich zorgen maken dat ze zwanger zijn.

Natuurlijk wil je veilig vrijen wanneer je tijdens je vakantie met een scharrel in bed beland. Maar het is niet altijd makkelijk om over condooms te beginnen en een taalbarrière kan het nog lastiger maken. Zorg er daarom voor dat je zelf goed voorbereid op pad gaat, in het buitenland zijn namelijk niet overal condooms verkrijgbaar. Als je toch seks zonder condoom hebt gehad, denk er dan thuis aan om een SOA test te doen.
Wanneer je geen pil of ander anticonceptiemiddel hebt gebruikt, of er is iets misgegaan (wat natuurlijk kan gebeuren) heb je kans op een zwangerschap. Probeer dan zo snel mogelijk (binnen 72 uur) een morning-afterpil te kopen of beter nog, neem er eentje mee op vakantie!

WIST JE DAT…? Lokale autoriteiten in de Chinese Henan provincie veel klachten ontvingen van mensen die vanuit hun liftcabine andere toeristen de liefde zagen bedrijven? Het gevolg is dat er nu een bord geplaatst is dat bezoekers verbiedt om seks te hebben in de cabines. Opvallend genoeg is het bord specifiek gericht op mensen die in de jaren ’90 geboren zijn!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *