Sneaky Hatting

De nieuwste trend op internet is naakt poseren met niet meer dan een hoed voor je geslachtsdeel. Het heet Sneaky Hatting. Het is alleen minder ‘sneaky’ (stiekem) dan je denkt.

Sneaky Hatting is de laatste trend waarbij, voornamelijk jongeren, via sociale media foto’s posten met een bepaald thema. Bekende voorbeelden hiervan zijn Scarlet Johanssoning, waarbij een beroemde naakt foto van de actrice wordt gekopieerd, en natuurlijk Planking. De voorwaarden aan deze foto is een plank imitatie, ‘face-down’, op de meest bizarre plaatsen.
Deelnemen aan zo’n trend is niet geheel zonder risico. Een twintigjarige ‘Planker’ uit Brisbane, Australie, overleed na een val van zijn balkon. Hij had geprobeerd op de rand van zijn balkon te ‘planken’, en viel 6 verdiepingen naar beneden. Naakt poseren als Scarlet Johansson of Sneaky Hatting lijkt op het eerste gezicht een stuk veiliger. Het is weliswaar niet dodelijk, maar kan wel andere negatieve gevolgen hebben.

Met sneaky hatting poseer je naakt en zet je de foto, misschien zelfs met je naam erbij online. Misschien sta je er niet altijd bij stil, maar hiermee is dit wereldwijd toegankelijk voor iedereen op internet. De foto’s zijn niet zomaar te verwijderen en kunnen een eigen leven gaan leiden, lang nadat ze geplaatst zijn. De foto’s zijn voor iedereen zichtbaar, maar ook vrij te gebruiken. En bedenk eens wie dat allemaal te zien kunnen krijgen; je ouders, je buurvrouw, de caissière van de buurtsuper en misschien ook wel je toekomstige baas. Als jij aan het solliciteren bent, kan je ervan uitgaan dat je even geGoogled wordt. Zelfs over jaren is dit allemaal nog terug te vinden. Dat is geen lekkere binnenkomer.

Een vergelijkbaar fenomeen is het chatten via een webcam. Via MSN of chatsite maken jongeren afspraakjes, wat kan leiden tot online seks. Uit een onderzoek is gebleken dat zelfs één op de tien jongeren onder de 25 dit weleens doet. Voor het internettijdperk deden jongeren dit soort dingen stiekem in het fietsenhok, eigenlijk heel gewone eerste verkennende stappen in iemands seksleven.
Soloseks via een webcam heeft ook zo zijn voordelen. Het is redelijk anoniem en je hoeft er de deur niet voor uit. Maar er zijn ook nadelen. Zo kan die de jongen in de chatbox in werkelijkheid een oudere man zijn met heel andere bedoelingen. Eigenlijk is het net als bij ‘gewone’ seks: doe het altijd veilig. Dus ook op het internet.

WIST JE DAT…? Grooming is het benaderen van en contact leggen met jongeren van 16 jaar of jonger, met als uiteindelijke doel het mogelijk maken van seksueel contact. Een iets bekendere term is kinderlokker, hoewel het niet precies hetzelfde is. Op Grooming staat twee jaar gevangenisstraf of een geldboete van maximaal €19.000. Ook bij seksueel misbruik binnen een gezin kan sprake zijn van een groomingproces, waarbij de dader de normale familierelatie stap voor stap ‘ombuigt’ tot een seksuele relatie.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *