Smaken verschillen

Stel je voor, je loopt als jongen in de stad en ziet een mooie vrouw voor je lopen met een super goed figuur. Je loopt voorbij, draait je om en aan de voorkant zie je dat ze je moeder wel had kunnen zijn!

Je kunt er natuurlijk voor zorgen dat je er ook op latere leeftijd nog goed uitziet, zoals gezond eten, niet roken en bewegen. Maar naast gezond leven is er nog een manier op er op je 50e uit te zien als 20….plastische chirurgie.

Bij plastische chirurgie denk je misschien gelijk aan Patricia Paay of Marijke Helwegen. De één vindt dit mooi, de ander vindt dit te ver gaan. Wat vind jij van plastische chirurgie? Nog niet zo lang geleden was het een taboe en iets wat alleen in Amerika gedaan wordt, maar het lijkt het erop dat het ook hier in Nederland steeds gangbaarder wordt.

Plastische chirurgie houdt natuurlijk meer in dan alleen een neus- of oogcorrectie, een borstvergroting of liposuctie. Plastische chirurgie wordt ook toegepast om een orgaan of lichaamsdeel te herstellen. De meesten mensen hebben daar geen enkel probleem, maar als er geen medische noodzaak is, als het gaat om het esthetische, het mooie, ligt plastische chirurgie gevoelig. Waar zou voor jou de grens liggen?

De tegenstanders van plastische chirurgie vinden dat je niet zonder medische noodzaak in je lichaam moet laten snijden. Elke medische ingreep brengt ook risico’s met zich mee, denk maar aan de voorbeelden waarbij botox misging en slachtoffers er juist een verminkt gezicht aan overhielden. Of de PIP implantaten die een tijdje in het nieuws waren;borstimplantaten die weer verwijderd moesten worden, omdat er een niet goedgekeurde gel was gebruikt die gezondheidsproblemen kon veroorzaken. Een ander punt van de tegenstanders is dat je je lichaam niet moet zien als iets wat perfect moet zijn. Iedereen is anders en dat maakt het nou net zo leuk. Bovendien helpt plastische chirurgie vaak niet om van je onzekerheid af te komen en loop je het risico steeds meer wensen te hebben en de  ene na de andere operatie te ondergaan.
Aan de andere kant kun je ook zeggen dat iedereen zelf mag beslissen over zijn eigen lichaam. Misschien ben je ongelukkig door je kleine borsten of die vetophoping op de heupen. Als je dan de mogelijkheid hebt om het weg te laten halen, dan is dat voor jou misschien een prima oplossing. En soms is er ook een medische reden om te kiezen voor plastische chirurgie naast de esthetische kant: je wilt graag een neuscorrectie, omdat je ontevreden bent over je neus en ook ademhalingsproblemen hebt.
Het kan dus best lastig zijn om een mening te hebben over plastische chirurgie. Smaken verschillen en wat voor de één lijkt alsof het alleen maar om het uiterlijk gaat, zal voor een ander juist noodzakelijk zijn. Gelukkig mag iedereen daar zelf over beslissen.

WIST JE DAT…? In België reclame voor plastische chirurgie verboden is? In Nederland is dit niet zo, sterker nog, er werd pas een bon voor plastische chirurgie weggeven bij een abonnement op een tijdschrift.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *