Sexercise

De December-feestdagen zijn weer achter de rug en je hebt jezelf het goede voornemen gesteld om dit jaar wat gezonder te leven en wat meer te bewegen. De eerste maand valt dat al tegen, want het is koud buiten en bovendien vroeg donker. Weinig uitnodigend om buiten een rondje te gaan rennen. Maar er is een alternatief!

Seks is namelijk een heel goed alternatief voor het sporten. Met vrijen kun je namelijk heel wat calorieën verbranden, mits je het geen probleem vindt om af en toe een wat (in)spannender standje te doen.
Bij deze zetten we enkele standjes en calorieënverbranding op een rij:

Missionarishouding
Dit standje is wel het meest klassieke en bekendste standje. Het wordt vaak gedaan als je voor het eerst seks hebt of bijvoorbeeld met een nieuwe partner.
Bij de missionarishouding ligt de vrouw op haar rug met de man bovenop haar. Het is een makkelijk standje waarbij je elkaar goed kan aankijken en veel lichaamscontact hebt. Door dit gemak verbrand je er niet heel veel calorieën mee: slechts 12 per uur. Je moet dus wel heel lang vrijen om dit standje als sexercise te beschouwen.

Op z’n hondjes
Vrijen op z’n hondjes is een veel gebruikt standje waarbij de vrouw op haar knieën steunt en de man achter haar zit of staat. Soms wordt gedacht dat je bij vrijen op z’n hondjes anale seks hebt, maar er wordt mee bedoeld dat de penis via de achterkant de vagina in gaat.
Dit standje is een stuk inspannender. Je verbrandt zo’n 326 calorieën per vrijpartij.

Italiaanse kroonluchter
De Italiaanse kroonluchter is de absolute vervanger voor sport. Bij dit standje ligt de man op zijn rug met zijn benen bij elkaar. De vrouw gaat met haar rug naar de man toe op hem zitten en gaat vervolgens achterover liggen. Dan maakt zij een brug door te steunen op haar handen en voeten. Door vervolgens haar heupen op en neer te bewegen, wordt een complete work-out gedaan. Het resultaat: je verbrandt 912 calorieën. Het enige risico is wel de kans op blessures, want je moet redelijk lenig zijn om dit standje uit te kunnen voeren!

Behalve de standjes schijn je nog heel wat extra calorieën te kunnen verbranden rondom de vrijpartij. Het losmaken van de bh met je tanden kost bijvoorbeeld 85 calorieën. Het zoeken naar de g-spot kan zo’n 92 calorieën verbranden. Tot slot kost het aantrekken van een condoom zonder erectie (niet aan te bevelen) zo’n 315 calorieën.

WIST JE DAT…? Je met een fake orgasme maar liefst 315 calorieën verbrandt? Dat is veel meer dan met een echt orgasme, waar je gemiddeld maar 112 calorieën mee verbrandt.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *