Sekswerker, prostituee of hoer!

Seksuele handelingen tegen betaling hierover zijn de meningen zeer verschillend sommige vinden het onzedelijk, mensonterend of goed dat ze er zijn!

Ondanks de wereldwijde reputatie als land van lichte zeden, met het Amsterdamse ‘Red Light district’ als boegbeeld, valt het aantal vrouwen dat in Nederland voor de prostitutie heeft gekozen, relatief gezien mee. De redenen waarom men in de prostitutie stapt zijn verschillend. In 70% van de gevallen is het om financiële redenen, 15% zegt te zijn gevraagd of gedwongen.

Er zijn verschillende vormen van prostitutie: raamprostitutie, bordeelprostitutie, straatprostitutie en escortservice. Je kunt er veel geld mee verdienen maar er zitten dan ook veel risico’s aan. In het legale circuit is het veiliger om te werken dan in het illegale. Je kunt er gemakkelijker nare klanten weren en je bent minder gemakkelijk uit te buiten omdat er meestal toezicht is. De werkplek kan bezocht worden door bijvoorbeeld gezondheidswerkers, zodat je af en toe getest kunt worden op SOA. Prostituees lopen een groter risico omdat ze meer wisselende contacten hebben, ondanks condoomgebruik. Ze draaien vaak veel uren, en niet altijd met de ‘leukste’klanten.

Sekswerk is in Nederland niet verboden. Je mag in de prostitutie werken als je boven de 18 jaar bent. Vrouwen uit het buitenland moeten daarbij afkomstig zijn uit een EU-land of in het bezit zijn van een verblijfsvergunning. Als het gaat om gedwongen prostitutie, vrouwenhandel en prostitutie door minderjarigen is het natuurlijk een zeer kwalijke zaak! Mocht je dit bij iemand vermoeden, neem dan contact op met de politie, de GGD en/of via het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. 

Wist je dat…? BNN 15 maart heeft uitgeroepen tot Nationale Hoerendag? Want, zo zeggen ze bij de jongerenomroep, het leven van een hoer gaat niet altijd over rozen en dus verdient ze een bloemetje.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *