Verrukkelijke vijgen

Middenin deze gure periode is de verleiding weer groot om met je sloffen aan onder je fleecedekentje op de bank te kruipen. Echt verleidelijk voor je partner is dat natuurlijk niet. De herfstachtige periode kan daarom wel een sensuele boost krijgen met dit lustopwekkende gerecht.

En de vijg is een vrucht die we hier bij uitstek voor kunnen gebruiken! De vijg is naast appels en peren een herfstvrucht en heeft bovendien een wel erg sensuele vorm. Eenmaal door midden gesneden pronkt er sappig rood vruchtvlees wat je direct doet smachten.
Niet teveel opdienen van het toetje dus, en doe je sloffen maar vast uit!

Gevulde vijgen voor 2 personen, klaar in circa 15 minuten

Ingrediënten
4 verse vijgen
30 gram geschaafde amandelen
1 sinaasappel, schil geraspt
1 dl room
1 tl kaneel

Bereidingswijze
1.    Was de vijgen en snij de vijgen kruisvormig tot aan de bodem, waarbij je zorgt dat de onderkant nog net aan elkaar zit. Druk de parten wat uit elkaar.
2.    Maak de geschaafde amandelen met een deegroller wat kleiner en meng de helft van de sinaasappelrasp (van de schil) erdoor. Vul hiermee de vijgen.
3.    Klop de room lobbig en meng de rest van de sinaasappelrasp erdoor.
4.    Verdeel de room over de bordjes of kommetjes en zet de opengesneden vijg er op.
5.    Bestrooi de vijg tot slot met een beetje kaneel.

WIST JE DAT…? Buiten het feit dat de vijg qua uiterlijk aan het vrouwelijke geslachtsorgaan doet denken, de vijg ook libidoverhogend werkt en het seksuele uithoudingsvermogen bevordert? Dit komt doordat vijgen veel aminozuren bevatten, die nodig zijn voor de aanmaak van dopamine.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *