Uitstellen van zaadlozing

Er zijn veel mannen die het gevoel hebben te snel klaar te komen. Vaak is dit echt niet aan de hand. Hoewel de porno-industrie je anders wil laten zien komen de meeste mannen na 2-3 minuten klaar. Seks bestaat ook niet alleen uit penetratie, gebruik je fantasie, je kunt veel meer leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan pijpen, beffen enz.

Heb je toch het gevoel dat je te snel klaarkomt of willen jullie langer van de seks genieten, dan kun je wel proberen om je zaadlozing uit te stellen.

Het uitstellen van een orgasme is te vergelijken met het moment voordat je moet plassen. Je voelt aandrang en gaat naar het toilet. In een reflex leegt de blaas zich daarna. Krijgt een jongen voor het eerst zaadlozingen? Dan leert hij vaak ook wat hij voelt net voordat het zo ver is. Hierdoor kan jij jezelf trainen, dus net voor dat punt de opwinding proberen wat te verminderen, waardoor jij de zaadlozing kan uitstellen. Bij te vroeg klaarkomen speelt vaak mee dat een jongen dit gevoel niet goed heeft leren herkennen.

Controle krijgen over je zaadlozing
Controle krijgen over je zaadlozingen en daardoor meer genieten zijn de belangrijkste onderdelen voor het uitstellen van je zaadlozing. Je op jezelf richten is hiervoor noodzakelijk. Dit kan door jezelf vragen te stellen zoals: wat voel ik en hoe voelt dat? Zo leer je welke gevoelens aan het ‘point of no return’ van de zaadlozing vooraf gaan.
Oefeningen kunnen je helpen om je gevoelens te herkennen. Deze doe je thuis. Meestal eerst met jezelf en later met je eventuele partner. Dit zijn bijvoorbeeld masturbatieoefeningen, streeloefeningen, oefenen in het orgasme op en af laten komen (stop-start-oefening) en het stap voor stap toewerken naar vaginaal contact.
Een seksuoloog kan je hierbij begeleiden en kan samen met je/jullie kijken naar de eventuele onderliggende redenen.

 

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *