Te vroeg klaarkomen

Te vroeg klaarkomen betekent dat je een zaadlozing krijgt, terwijl je dat nog niet wilt. Je komt bijvoorbeeld al klaar zodra de penis een beetje geprikkeld wordt of voor of net nadat de penis in de vagina gaat. Er wordt ook van een voortijdige zaadlozing gesproken je als jongen sneller klaarkomt dan je eigenlijk zou willen. Het kan komen door de angst het niet goed te doen, de angst maakt de opwinding groter, en dus komen ze sneller klaar.

Vroegtijdige zaadlozingen zijn pas een probleem als jij en/of je partner dit als een probleem ervaart. Kom je bijvoorbeeld al na twee minuten seks klaar en vinden jij en je partner dit prettig, dan is er geen probleem. Soms spelen te hoge eisen een rol. Als je denkt dat je het een half uur moet kunnen volhouden en je komt na een kwartier klaar, kan je dat voelen als te vroeg. Terwijl het eigenlijk heel normaal is.

Als je vaak te vroeg klaarkomt, bijvoorbeeld steeds net voordat je de penis in de vagina doet, kan dat erg vervelend zijn. Soms zelfs zo vervelend, dat je plezier in seks verdwijnt. Vroegtijdig klaarkomen kan er in zulke gevallen voor zorgen dat je ook minder snel (of helemaal geen) erecties meer krijgt.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *