Sexy sushi

De afgelopen dagen heb je jezelf waarschijnlijk propvol gegeten met kalkoen en kerstkransjes. De kruidnootjes en chocoladeletters had je er nog niet afgetraind en over een paar dagen moet je weer aan de oliebollen. Help, wat eten we tussen Kerst en Oud & Nieuw?

Hopelijk wordt je met dit recept geïnspireerd. Sushi is heel gezond om te eten, leuk om te maken en kan bovendien heel sexy geserveerd worden! Bovendien zijn de norivellen (zeewier) ook nog een afrodisiacum, wat betekent dat het lustopwekkend werkt!

Sushirolletjes met tonijn
(voor 24 stuks)

Ingrediënten:
200 g sushi rijst (pak 500 g)
2 el rijstazijn
2 tl suiker
1 tl zeezout
100 g tonijnsteak
2 tl wasabipasta
25 g veldsla (zak 75 g)
3 nori vellen (zakje 5 stuks)
4 el Japanse sojasaus

Bereiden:
1. Spoel de rijst af in een zeef. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg 150 ml water toe en breng aan de kook. Kook met de deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan, dek de pan af met een schone theedoek, leg de deksel erop en laat 15 min. staan.
2. Verwarm de azijn, suiker en het zout in een steelpan en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal. Sprenkel de dressing erover. Schep om en waaier koel met een waaier of krant.
3. Snijd de tonijn in plakjes van 1/2 cm breed, bestrijk elke plak dun met de wasabi. Leg een nori vel op het matje. Bedek met 1/3 van de rijst, houd bovenaan een strookje vrij van 2 cm. Leg 1/3 van de tonijn in het midden op de rijst en 1/3 van de veldsla ernaast. Rol op met het matje. Snijd de rol in 8 stukken. Maak nog 2 rollen. Serveer met de sojasaus.

(bron: ah.nl)

WIST JE DAT…? Nyotaimori is een Japans ritueel waarbij de sushi op rituele wijze van een naakte persoon wordt gegeten. Ook Samantha Jones uit Sex & the City (de film) probeerde dit uit. Een absolute aanrader om eens te kijken voor je zelf aan de slag gaat!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *