Sensuele chocolade

Buiten doet het herfstachtig aan, in de winkels zijn alweer pepernoten gesignaleerd.. Heb je behoefte aan iets warms, sensueels en iets van chocolade? En wil je er last minute nog even op uit? Misschien is een bezoekje aan 1 van de winkels van Patrick Roger dan wel wat voor jou.

Patrick Roger is een begrip als je van chocolade en kunst houdt. Met acht winkels en werkateliers in Frankrijk en België kun je gerust zeggen dat de chocolatier een chocoladefabriek heeft. Patrick Roger staat bekend om zijn grootse chocoladesculpturen, gefascineerd door de sensuele kant van de mens en het dierenrijk. Hij bewerkt chocolade als ruw materiaal waarmee hij gigantische stukken van 80 kilo opbouwt of er bonbons van maakt die zijn verpakt in dozen van één meter lang. Zo maakt hij sculpturen die geïnspireerd zijn op het bekende soixante-neuf (standje 69). Ook probeert hij een filosofische en milieubewuste boodschap mee te geven aan het publiek door (bedreigde) diersoorten te gebruiken.
Laat je mee nemen in Roger’s chocoladewereld en bezoek zijn nieuwe galerie naast zijn werkplaats in Sceaux, maar ook zijn splinternieuwe boetiek-galerie op het place de la Madeleine in Parijs!

Voor wie het betreurt dat hij of zij zijn/haar tanden niet in een 69 of goed gebouwde gorilla kan zetten en voor het liever dichtbij huis zoekt, zorgt het volgende recept voor een sensuele chocoladefondue vast voor optimaal genot. Daarbij dip je voedsel, zoals koekjes, marshmallows of fruit, in warme gesmolten chocolade. Je kunt witte, pure en melkchocolade gebruiken.

Wat heb je nodig?
chocolade (zo’n 300 g per soort die je wilt gebruiken)
1 dl Solo Delifine
Solo Vloeibaar
stukjes stevig vers fruit
eventueel wat droog fruit (zoals abrikoos)
marshmallows, stukjes cake, koekjes of stukjes hazelnoot
fondueprikkertjes, satéstokjes of dessertvorkjes
een chocoladefondue en een theelichtje

Hoe maak je chocoladefondue klaar?
Smelt de chocolade (in de microgolfoven of au bain-marie)
Meng de chocolade met de Solo Delifine
Hou de chocoladefondue warm boven een theelichtje
Begin maar te dippen!

Nog enkele tips
Maak de chocolade niet te heet, dan blijft die goed vloeibaar.
Dip het fruit met de chocolade ook nog eens in gemalen nootjes, hagelslag, gesuikerde bolletjes, enzovoort.
Als je het fruit of de marshmallows na het dippen in de koelkast zet, krijg je achteraf lekkere chocoladesnoepjes.

WIST JE DAT..? Onderzoekers hebben ontdekt dat chocolade phenylethylamine bevat. Dit is een chemische stof die ook door het menselijk brein wordt aangemaakt wanneer we emotioneel genot ervaren. Dezelfde stof zou aan de basis liggen van wat we voelen wanneer we verliefd zijn. Het gevoel van geluk, opwinding en euforie zorgt ook voor meer zin in seks.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *