Onbevlekte ontvangenis, mythe of waarheid?

Vraag jij je ook weleens af of je zwanger kunt raken zonder dat je geslachtsgemeenschap hebt gehad? Hoe zit dat eigenlijk, kan je als maagd inderdaad zwanger raken?

In sommige culturen, meestal op religieuze gronden, mogen jongens en meiden niet met elkaar naar bed voordat ze getrouwd zijn. Het maagdenvlies van het meisje moet in tact blijven. Het probleem is dat meiden eigenlijk geen maagdenvlies hebben. Zij hebben een hymen, dat is een randje weefsel dat meestal bij jonge vrouwen als een soort kraagje rond de ingang van de vagina aanwezig is. Het woord ‘vlies’ is een wat vreemde benaming. Het maagdenvlies is namelijk niet helemaal dicht, want het bloed dat bij de menstruatie vrijkomt, moet er natuurlijk ook doorheen.
Het wordt in sommige culturen of religies dan ook als een schande voor de familie beschouwd als het meisje ervan wordt verdacht geslachtsgemeenschap te hebben gehad voor de huwelijksnacht. Maar als je jong bent en voor je gevoel toe bent aan seks, kun je je misschien voorstellen dat je toch met elkaar naar bed zou willen. Vaak wordt er op zo een moment naar andere oplossingen gezocht, zoals anale of orale seks.

Er zitten zeker wel risico’s aan deze vormen van seks. Als er een zaadlozing in de buurt van de vagina plaatsvindt, bijvoorbeeld bij anale seks of in de schaamstreek, dan kan je toch zwanger worden terwijl er geen geslachtsgemeenschap heeft plaatsgevonden via de vagina. De zaadcellen van een man die ook in voorvocht zitten, weten de weg naar de vagina namelijk heel goed te vinden en het maagdenvlies is een opening waardoor het zaad gewoon naar binnen en naar boven zwemt.

Een maagd kan dus inderdaad zwanger raken!

WIST JE DAT…? Wanneer je als maagd ongewenst zwanger bent, je met een abortuspil de zwangerschap kunt afbreken en nog steeds maagd kan blijven?

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *