Oh my God!

Religie en seksualiteit lijken vaak niet samen te gaan. Toch kan het ook anders!

Religie en seksualiteit kunnen botsen, vooral op het gebied van homoseksualiteit, abortus of seks voor het huwelijk. Het maakt hierbij niet eens zoveel uit met welk geloof je bent opgegroeid; of dit nu streng christelijk is, of streng islamitisch.

Als je dit overkomt, kan je in conflict komen met jezelf. Ook blijkt dat jongeren die met streng religieuze opvattingen zijn opgegroeid, het later moeilijk kunnen vinden om van seks te kunnen genieten. Als jij in zo’n streng gezin bent opgegroeid, is het belangrijk om jezelf te blijven en je eigen mening te vormen. Dit kan best lastig zijn, want wat je voelt kan anders zijn dan de normen en waarden die je hebt mee gekregen vanuit je opvoeding.

Of je nu wel of niet gelooft en of je nu gelooft in God of Allah, je hebt het recht om gerespecteerd te worden, lief te hebben en liefde te ervaren. Ongeacht de regels die gelden in jouw geloof ten aanzien van bijvoorbeeld abortus of homoseksualiteit, kan iedereen ermee te maken krijgen en zal daar op zijn of haar eigen manier op reageren of mee omgaan. Het is hierom ook juist belangrijk om met elkaar te communiceren.

Zit je zelf in een situatie waarbij je bijvoorbeeld tegen je ouders wil gaan zeggen dat je homo, biseksueel of lesbisch bent? Zorg eerst dat je jezelf geaccepteerd hebt. Praat er dan over met een goede vriend of vriendin. Zo voel je je gesteund als je het aan je ouders gaat vertellen.

Wist je dat..Er een boekje beschikbaar is waarin je kan zien in welke kerk je als homoseksueel welkom bent. Dit boekje heet de “Coming Out Churches” en is naar aanleiding van het eerste homohuwelijk in de kerk 25 jaar geleden uitgebracht.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *