Minder zin in seks

Binnen een relatie (maar ook als je geen relatie hebt) kan het gebeuren dat je na een tijdje minder zin krijgt in seks. Dit kan bij jongens en bij meiden gebeuren. Soms heeft iemand tijdelijk wat minder zin in seks, soms sluipt het er langzaam in en duurt het langer of blijft de verminderde zin aanwezig. Minder zin in seks wordt vaak pas een probleem als je partner wel zin heeft.

Minder zin in seks kan veel verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld relatieproblemen, een negatief zelfbeeld, ervaringen uit het verleden, lichamelijke klachten, bepaalde medicijnen, hormonale veranderingen, sleur in de relatie, het krijgen van kinderen, weinig tijd hebben.

Minder zin in seks is iets waar vaak wat aan te doen is. Een belangrijke eerste stap kan zijn om het met je partner te bespreken. Jullie kunnen dan allebei nadenken over wat er aan de hand zou kunnen zijn en hoe jullie er samen voor kunnen zorgen dat het beter gaat. Het kan zijn dat jullie merken dat het niet beter gaat, wat jullie ook proberen. Je kan dan een afspraak maken bij een seksuoloog.

Het komt bijna nooit voor dat je een relatie hebt met iemand die precies net zoveel zin heeft in seks als jij. Over het algemeen hebben jongens meer en vaker zin in seks dan vrouwen, maar dit is geen absolute regel.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *