Kaal of kammen?

Tegenwoordig is het scheren van je lichaamsbeharing helemaal in. Het is zelfs zo dat de modetrends hier op van invloed zijn. Tot voor kort werden bossen haar nog als sexy gezien. Wat vind jij?

Er zijn mensen die zich hebben aangesloten bij een groep, die zichzelf de smoothies noemen. Smoothies hebben nergens lichaamsbeharing. Ze scheren alles af, behalve hun hoofdhaar, wimpers en wenkbrauwen. Een enkeling haalt zelfs ook deze beharing weg.

Als vrouw kun jij je schaamhaar, oksels en benen scheren. Het okselhaar wordt meestal helemaal weggehaald. Het schaamhaar kan je tegenwoordig stylen in diverse vormen, er zijn hier zelfs trends in te ontdekken. Het streepje, driehoekje of helemaal kaal blijven toch wel favoriet. Mannen zijn in het algemeen wat terughoudender in het scheren van hun schaamhaar en vinden het vaak prikken en jeuken. Hoewel vrouwen het wel graag zien dat ook de mannen de haren wat meer in bedwang houden, dus mannen pak de schaar en het scheermes mee onder de douche..

Door cultuur zijn er wel veel verschillen met betrekking tot het scheren van het schaamhaar. In Aziatische landen vinden ze veel schaamhaar erg aantrekkelijk. Ze hebben van nature weinig lichaamsbeharing, waardoor dit waarschijnlijk wordt veroorzaakt. Een schaampruikje, dus kunstschaamhaar, is daar dan ook een echt modeverschijnsel.

Vroeger gebruikte je vaak een scheermesje, ontharing crèmes of hars, je kunt nu ook bij diverse klinieken terecht voor het weglaseren van ongewenste haargroei. Na een aantal behandelingen ben je dan voorgoed af van je haar.

Maar is het weghalen van je lichaamsbeharing nu wel zo verstandig? Jij zult het waarschijnlijk veel schoner vinden. Je hebt vaak het idee dat je minder ruikt, wat ook wel waar is. Het vocht verdampt sneller op plekken waar geen haar groeit. Alleen heb je wel meer kans op infecties. Ook het gebruik van de deodorant, met de heerlijkste geurtjes, zijn niet zo positief. Onbewust schijn je je aangetrokken te voelen tot iemand door zijn lichaamsgeur en al die luchtjes maskeren dit. En is dat wat je wilt?

WIST JE DAT?… er ook pruikjes voor de schaamstreek bestaan. Ze heten schaampruikjes of merkins. Deze pruikjes bestaan al eeuwen lang, want een kale schaamstreek is niet altijd een wens geweest. In de 17e eeuw werden de schaampruikjes vooral gebruikt door hoertjes, zodat ze hun schaamhaar konden afscheren om schaamluizen te voorkomen of om zichtbare SOA’s te verbergen.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *