Hoogtepunten

Wat heeft architectuur te maken met seks?

Architectuur, design en seks zijn van meet af aan onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest op de pagina’s van het wereldberoemde erotische mannenblad Playboy. Artikelen over architectuur en interviews met architecten, ontwerpers en schrijvers werden voorheen afgewisseld door beelden van sensuele vrouwen, met als hoogtepunt ‘de centerfold’.  

Al de vroegste edities van Playboy laten zien hoe architectuur en met name het interieur zijn benut om vorm te geven aan een nieuwe identiteit voor de man. Een identiteit die hem moest bevrijden van de beperkingen van het gezinsleven in de buitenwijken zodat hij zich tot een felbegeerde bachelor kon transformeren en een voorbode werd op de seksuele revolutie van de jaren zestig.

Architectuur staat bekend om ontwerp en vormgeving van gebouwen maar vaak ook om objecten die hoog de lucht in rijzen. Voor wie van een beetje spanning op hoogte houdt kan een plek in de lucht dienst doen om in hogere sferen te raken.

Personeel van het hoogste gebouw van Europa, The Shard in Londen, ontdekte dat opgewonden koppels zichzelf niet konden bedwingen voor een wilde vrijpartij. Ze vonden slipjes in de mannentoiletten. De attractie van het gebouw is namelijk niet het panoramisch uitkijkpunt, maar de wc met schitterend zicht over de Britse hoofdstad, die zich op de 68ste verdieping bevindt.

Voor wie het nog verderop en hogerop wil zoeken is er ’s werelds hoogste gebouw de Burj Khalifa in Dubai. Dit gebouw is maar liefst 2,717 ft (828 meters) hoog en daarom ook het middelpunt van Dubai. Bovenin de wolkenkrabber krijg je een prachtige uitzicht over de hele stad! Het daarna hoogste gebouw is de Shanghai Tower. Dit gebouw is maar liefst 2,073 ft (632 meter) hoog.

Wist je dat.. Koppels die minder volgens de agenda leven en vaker spontane activiteiten ondernemen niet alleen een betere relatie hebben maar ook een actiever seksleven? Zo blijkt uit recent onderzoek.

 

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *