Bi Pride

Als je bi-seksuele gevoelens hebt kan je het best lastig hebben. Als eerste al om het zelf te ontdekken, want de ene keer denk je dat je “gewoon” hetero bent en vervolgens wordt je toch weer verliefd op iemand van hetzelfde geslacht.

Als je eens een keertje verliefd bent op iemand van je eigen geslacht, hoeft dit niet gelijk te betekenen dat je homoseksueel of biseksueel bent. Zeker in de puberteit kan je nieuwsgierig zijn naar hoe het zou zijn om seks te hebben met iemand van je eigen geslacht, of word je verliefd op iemand van je eigen geslacht. Ook als je als vrouw opgewonden wordt van twee vrijende vrouwen, terwijl je normaal op mannen valt, ben je niet gelijk bi.

Komt het echter vaker voor dat je de ene keer verliefd wordt op iemand van hetzelfde geslacht en de andere keer op iemand van hetzelfde geslacht, dan zou het best kunnen zijn dat je bi bent. Wat het zo lastig maakt om te bepalen of jij bi bent of niet, is dat het voor iedereen anders is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je je seksueel het meest aangetrokken voelt tot het ene geslacht, terwijl je liever een relatie hebt met iemand van het andere geslacht. Het kan ook zijn dat het je niet zoveel uitmaakt, of dat je het liefst tegelijk een relatie hebt met zowel een vrouw als een man.
Jij bent natuurlijk de enige die dit kan beslissen, niemand anders kan bepalen of jij homo, hetero, lesbisch of biseksueel bent.

Wat het ook lastig maakt, is dat je je erg onbegrepen kunt voelen, zowel door homo’s als door hetero’s. Je kent misschien wel de term “van twee walletjes eten”, of misschien heb je weleens het verwijt gekregen dat je niet zou willen kiezen of niet uit wil komen voor je homoseksualiteit.
Onzin natuurlijk. Sommigen zeggen zelfs dat niemand 100% hetero of homoseksueel is, maar dat iedereen zich wel in mindere of meerdere mate aangetrokken voelt tot allebei de geslachten. Uit het onderzoek “seks onder je 25e deel 2” blijkt dat 1,7% van de jongens en 4,8% van de meisjes vooral op het eigen geslacht te vallen, maar ook een beetje op seksegenoten. Helemaal niet raar dus als je wisselende gevoelens hebt!

WIST JE DAT…Ook in het dierenrijk homoseksualiteit en biseksualiteit voorkomt? Zo is van chimpansees, giraffen en dolfijnen bekend dat ze biseksueel zijn.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *