Seks voor een examen

Het is eindexamen tijd, een spannende en stressvolle periode. Er zijn verschillende manieren om stress te verminderen; een overzichtelijke planning, goed slapen, veel sporten of gewoon een warm bad. Iedereen heeft zijn eigen favoriete manier. Zou seks voor een examen ook stress verminderen?

In de voetballerij is het een eeuwig twistpunt, wel of geen seks voor de wedstrijd. Bijgeloof of werkelijk een middel voor succes? Uit onderzoek is gebleken dat de veel voetballers gewoon seks hebben voor de wedstrijd. Sommige vinden seks voor de wedstrijd noodzakelijk om beter te presteren. Het liefst zo kort mogelijk voor de wedstrijd. Daarbij moet wel gezegd worden dat voetballers zich dan zo min mogelijk inspannen, anders verpillen zij energie voor de wedstrijd. De seks geeft de voetballer een ontspannen en voldaan gevoel dat hem helpt bij het spelen van een goede wedstrijd. Van een heerlijk vrijpartij is geen sprake, slecht een potje op het resultaat gerichte seks. Gelukkig vereist het maken van een examen geen heftige lichamelijke inspanning, en kun je optimaal genieten van zowel de seks als de effecten van seks.

Hoe werkt het precies?
Tijdens de seks komen het ‘gelukshormoon’ endorfine en het ‘knuffelhormoon’ oxytocine vrij. Endorfine komt vrij bij lichamelijke inspanning, sport maar dus ook seks. Oxytocine komt vrij bij aanraking; knuffelen, vrijen en seks. Beide zorgen voor een gevoel van geluk wat stress vermindert.
Op de Engelse universiteit van Parsley is onderzocht dat mensen die regelmatig seks hebben, minder stress hebben bij examens. Belangrijk detail: zelfbevrediging of orale seks maakt minder stress verminderende hormonen aan dan een complete vrijpartij.

Conclusie: seks voor je examen verbetert je gemoedstoestand. Het leren en beantwoorden van vragen moet je helaas nog altijd zelf doen. Succes met de komende examenperiode.

WIST JE DAT …Seks stimuleert ook de aanmaak van nieuwe hersencellen, niet geheel ongunstig voor het leren en maken van examens.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *