Seks vierdaagse

Deelnemers aan de Vierdaagse lopen vier dagen lang 30, 40 of 50 kilometer. Een hele grote prestatie, maar hoe zou een seks vierdaagse met je partner er uit zien? Ook dat vergt een groot uithoudingsvermogen.

Voor de meeste stelletjes is het niet weggelegd om elke dag seks met elkaar te hebben. Naast je studie en andere verplichtingen is er simpelweg niet altijd de tijd en energie meer voor. Maar stel dat jullie als stel, een gelijk verlangen hebben en jullie (bijna) dagelijks seks hebben. Wat gebeurd er lichamelijk gezien als je vaak seks hebt, heeft het voordelen of misschien zelfs nadelen?
Voor een vrouw heeft veel seks lichamelijk geen negatieve gevolgen. We gaan er dan wel van uit dat je altijd veilig vrijt (om zowel soa als ongewenste zwangerschappen te vermijden) maar ook dat de seks niet zo ruw is dat er zich kleine wondjes vormen in de vagina, met infectiegevaar tot gevolg. Het is daarom belangrijk dat je opgewonden bent en je vagina nat genoeg is. Daarnaast kan je eventueel ook glijmiddel gebruiken.

Voor mannen misschien een teleurstelling, maar teveel seks kan bij jou wel degelijk lichamelijke klachten veroorzaken. De zwellichaampjes van de penis zijn kwetsbaar en het vlies rond het zwellichaam kan scheuren. Als de penis stijf wordt, gebeurt dit doordat de zwellichamen in de penis worden volgepompt met bloed. Als het vlies rond het zwellichaam kapot is, krijg je bloeduitstortingen. De penis kan dan ook misvormen bij het stijf worden. Te ruwe seks is dus geen goede zaak als je schade wil voorkomen.
Sommige mannen proberen om de ene erectie na de andere te krijgen en zo sterk te ‘presteren’.

Maar seks is nu eenmaal geen sport. De natuur heeft het zo geregeld dat de penis een tijdje rust kan nemen na een vrijpartij. Zo wordt er opnieuw zuurstof opgenomen uit het verse bloed dat na de erectie door de bloedvaatjes stroomt. Een te langdurige erectie brengt zelfs een reëel gevaar mee op zuurstofgebrek en dus schade aan de weefsels. Daarom is een erectie die niet vanzelf overgaat (priapisme), een medisch spoedgeval. In zo’n geval moet je toch echt naar het ziekenhuis.

Dus meiden, wanneer je geen zin hebt in dagelijkse seks, en je wilt eens een andere reden opgeven, kan jij je partner altijd wijzen op bovenstaande “gevaren”.
En jongens, misschien een illusie armer, ook jullie lichaam heeft zo zijn grenzen!

WIST JE DAT…? Iedere dag geslachtsgemeenschap de kwaliteit van het sperma verbetert. Maar het dagelijks hebben van seks voor langere tijd (bijvoorbeeld twee weken achtereen), nadelig kan werken: het aantal zaadcellen dat vrijkomt bij de ejaculatie kan dan teveel afgenomen zijn waardoor de kans op een natuurlijke zwangerschap weer kleiner wordt.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *