Seks moet lekker ‘duidelijk’ zijn

Dit klinkt heel logisch maar in de praktijk valt dit niet altijd mee!

Waar ligt voor jou de grens? Bij een seksueel getinte opmerking, als iemand in je billen knijpt of  je probeert te zoenen en voor je het weet met zijn hand onder je truitje zit! Zelf weet je vaak wel waar je grenzen liggen, maar weet je vriend(in) dat ook? Misschien ben je al eens verder gegaan dan je eigenlijk van te voren van plan was.
Ook bedenken wat je wel of niet wil is makkelijker dan het uitspreken. Daarbij kunnen tijdens een heftige vrijpartij, onder invloed van lust, grenzen snel vervagen. Niet alleen van jezelf maar ook van degene met wie je aan het vrijen bent.
Hoe maak je dit nou duidelijk? Wees direct en helder. Stop met voor de ander te denken door te veronderstellen dat de ander wel weet wat je bedoelt!

Uit onderzoek blijkt dat 18 procent van de meisjes en 4 procent van de jongens wel eens iets seksueels gedaan heeft tegen hun zin in. Seks hoort leuk en prettig te zijn. Als iemand zijn of haar wens doordramt tegen je zin in, is er sprake van dwang.
Voordat je nou direct op een weerbaarheids cursus gaat, kun je eerst voor jezelf bedenken wat je wel wilt en wat absoluut nog niet op het gebied van zoenen, aanraken, strelen, en seks. Je kunt het voor jezelf op papier zetten, of samen met een vriend of vriendin een rollenspel spelen waarbij je heel duidelijk oefent in het zeggen van ‘dit wil ik niet’.

WIST JE DAT…? Je online kunt oefenen met weerbaarheid? De online game “Çan you fix it?” laat tien filmpjes zien van situaties die uit de hand dreigen te lopen. Aan jou de taak jou wensen en grenzen kenbaar maken en zelf ingrijpen wanneer je grens bereikt is. Speel Can you fix it!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *