Seks met beperking.

Dat je net als ieder ander behoefte hebt aan seks wanneer je een lichamelijke beperking hebt is logisch. Maar waarom lees je daar zo weinig over?

Seks is nog steeds mysterieus onderwerp. Ook al is het taboe inmiddels doorbroken, toch is seks met iemand met een beperking bijna onbespreekbaar. Overigens gaat het bij seks natuurlijk niet alleen over “het neuken” maar ook de behoefte naar intimiteit, liefde en tederheid.
Voor iemand met een beperking is seks niet zo vanzelfsprekend als voor ieder ander. Wat vaker is de seks wat minder spontaan omdat je er meer moeite voor moet doen. Misschien heb je hulp nodig met aan- en uitkleden.

Daarnaast kun je het in het begin best eng vinden en je onzeker voelen. Zeker als je beperking op latere leeftijd is ontstaan moet je waarschijnlijk wennen aan het feit dat je lijf veranderd is. Het kan zijn dat jij je schaamt en jezelf niet (meer) mooi vindt.

Ook eventuele medicijnen die je gebruikt kunnen invloed hebben op je seksleven. Je kunt bijvoorbeeld minder zin hebben of minder goed opgewonden raken. Laat je daarom goed informeren over de bijwerkingen van de medicijnen die je slikt.
Afhankelijk van je beperking zul je bepaalde technieken moeten leren. De ene beperking is complexer tijdens de seks dan de andere. Maar anders vrijen kan ook zo zijn voordelen hebben. Het vrijen kan bijvoorbeeld veel intenser worden. Het strelen van bepaalde lichaamsdelen kan ontzettend lekker zijn. Zo kan het kan een hele ontdekkingstocht worden om te ervaren wat je lekker vindt.

Hulpmiddelen
Soms kan je wat extra hulp gebruiken omdat je een verminderd gevoel hebt in je genitaliën of een verminderde handfunctie. Je kunt dan gebruik maken van hulpmiddelen. Deze kun je gebruiken met of zonder partner.

WIST JE DAT…? SAR en Flekszorg twee organisaties zijn die tegen betaling seksuele diensten verlenen aan met mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De dienstverleners zijn vrouwen of mannen, die ervaring hebben in “de zorg”, die geselecteerd zijn op hun betrokkenheid en die betrouwbaar zijn.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *