Seks in de ruimte

Het ultieme hoogtepunt of kosmische afknapper? Hoewel ruimtetoerisme nog ver weg lijkt, lonkt er een nieuw avontuur: seks zonder zwaartekracht. Het klinkt spannend, maar het zou wel eens heel onhandig kunnen zijn.

Seks op vreemde plaatsen spreekt de meeste mensen aan. Eerder schreven we al over de Mile High Club. Maar seks in de ruimte, hoe zou dat nou zijn? Eén van de grootste problemen in de ruimte is natuurlijk de gewichtloosheid. Je kunt je voorstellen dat het al heel erg moeilijk is om twee mensen simpelweg bij elkaar te houden. Daar is in nu ieder geval al een oplossing voor, namelijk het 2Suit: twee pakken die heel gemakkelijk aan elkaar gekoppeld kunnen worden, waardoor twee mensen geen moeite hoeven doen om bij elkaar te blijven en zich dus op hele andere dingen kunnen richten.

Maar wat dacht je van het zweet dat vrij komt tijdens een stevige vrijpartij? Zonder zwaartekracht vloeien zweet, maar ook de meer intieme lichaamsvloeistoffen, sneller van het lichaam.
Hoe aantrekkelijk is het dan als er een mist van zweetdruppeltjes rondom jou en je partner heen zweven? Bovendien zweet je in de ruimte meer dan op aarde, want er is geen natuurlijke luchtstroming om je lichaamswarmte af te voeren.

Een ander groot (lees klein) probleem is dat het lastig is om een erectie te krijgen in een gewichtsloze ruimte, omdat je bloeddruk daar een stuk lager is. Dus de heren komen in de ruimte minder goed voor de dag dan op aarde.

Vals rapport
Amerikaanse astronauten zouden hebben getest of seks in de ruimte wel kan. Allereerst werden twintig standjes getest in een computersimulatie. Hieruit werden de tien meest gangbare standjes uitgekozen, die twee proefpersonen mochten uittesten in een ruimte zonder zwaartekracht. De tests van deze twee proefpersonen werden gefilmd en geanalyseerd door NASA.

Slechts vier standjes bleken zonder zwaartekracht mogelijk te zijn. Voor het uitvoeren van de andere zes was een hulpmiddel nodig, zoals een speciale elastische band om het koppel enigszins in elkaars buurt te houden.
Volgens onderzoeker Kohler is een van de conclusies dat het klassieke missionarisstandje, zo makkelijk uit te voeren op aarde, eenvoudigweg niet mogelijk is in de ruimte. Later bleek dit rapport vals!

Zwanger
Zwanger worden of zijn in de ruimte wordt afgeraden. Uit recentelijk onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat kosmische straling een serieus probleem is. Deze straling bestaat uit geladen deeltjes die DNA aantasten en zo cellen kunnen vernietigen of beschadigen. Een ongeboren kind kan daardoor ernstig gehandicapt raken of onvruchtbaar ter wereld komen.
Kosmonauten zijn natuurlijk ook maar mensen, maar in de hele geschiedenis van de ruimtevaart en ook tijdens de wekenlange training voor een ruimtevlucht heeft zich nooit iemand over seksuele onthouding beklaagd volgens NASA.
Het blijft uiteindelijk dus een raadsel of er mensen zijn die “het” in de ruimte met elkaar hebben gedaan.

WIST JE DAT…? Er tijdens een missie van ruimteveer Endeavour een pas getrouwd echtpaar de ruimte in geweest is? Dat geeft natuurlijk wel stof tot nadenken.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *