Samen op vakantie, dacht je..

Vakantieliefdes. Spannend, kort, oppervlakkig, passioneel, heftig. Of teder, emotioneel, soms zelfs duurzaam. Ieder beleeft deze  avontuurtjes op z’n eigen manier. Maar wat als jouw beste vriend(in) een vakantieliefde krijgt, en jij niet?

Samen op vakantie, het lijkt zo leuk. Je hebt er lang naar uitgekeken. Eindelijk is daar dan die laatste school-/studie-/werkdag. Allebei gauw naar huis om je koffer te pakken. Je denkt aan alles; paspoort, reispapieren, bankpas, telefoon(oplader), zonnebrand, zomerkleding, bikini’s/zwembroek, slippers, hoge hakken, make-up en ja zelfs condooms en de pil!
Maar ben je ook voorbereid op vakantieliefdes? Genoeg jongens en meiden blijkt op de plek van bestemming. Alleen ben  jij al bezet bent en je beste vriend(in) niet, of krijg jij een liefje en je vriend(in) ziet  niemand die hij/zij aantrekkelijk vindt.

Toen ik 18 was ging ik met drie vriendinnen naar Frankrijk. Op een camping. Via een Nederlandse reisorganisatie. En daar was Manuel, of eigenlijk weet niet ik niet precies hoe hij nou heette. Echt verstaan deed ik hem niet. Afijn, hij was een knappe Spanjaard die zo leek weg gelopen te zijn uit een Levi’s-reclame. Een versleten jeans, een vaal shirt, en donker haar. Mooie bruine teint. En hij reed motor! Alle vier waren we onder de indruk. Eén had een vriendje thuis, de ander had nog nooit een vriendje gehad. De strijd ging tussen mij en Rebecca. Allebei deden we onze mooiste jurkjes aan die avond en gingen uit, in de plaatselijke disco. Helaas voor haar, won ik! Ik geloof dat ik er niet bij stil stond hoe zij zich er onder voelde. De rest van de vakantie was de sfeer behoorlijk bekoeld tussen mij en Rebecca.

Toen ik 21 was ging ik met een vriendin naar Kos. Party all over! En het ging los. Alleen niet bij mij, wel bij mijn vriendin. Zij kreeg een knap vriendje. Twee weken lang. We waren dus niet samen maar met zijn drieën op vakantie. Zijn vrienden vond ik wel gezellig, tijdens de stapavondjes. Maar haar vriendje vond ik stom. Wat deed die gozer toch de hele dag bij ons in de buurt? Het liep op een ruzie uit. Maar wat wil je als je ’s nachts wakker wordt en er liggen er twee naast je te vozen in bed. Ik heb ze allebei uit het appartement gegooid, zo kwaad was ik. De volgende ochtend kwam mijn vriendin aan de deur. Eerst verweet ze me nog dat ik jaloers was. Toen ik zei dat ze de rest van de vakantie bij hem kon verblijven, zei ze dat ze het begreep en liever met mij naar het strand en uit ging. Blijkbaar was de liefde snel weer over!

Toen ik dan twee jaar geleden samen met een vriendin, beiden single, op vakantie ging naar een leuke badplaats in zuid-Frankrijk en zij kortstondig een vriendje kreeg heb ik duidelijk met haar afgesproken dat ze binnen niet al te lange tijd terug zou zijn van haar date en eiste dat ze haar mobiel aan zou laten.
Zorg voor duidelijke en goede afspraken als je met elkaar op vakantie gaat, bespreek van tevoren hoe je ermee om gaat als de één een vakantieliefde krijgt en de ander niet. Wat gun je elkaar en waar liggen de grenzen om er allebei een plezierige vakantie voor elkaar van te maken?

WIST JE DAT…? Spanjaarden en Duitsers worden bestempeld als de beste vakantieliefdes.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *