Safe Summer

De zomervakantie is begonnen. De koffers staan gepakt! Ben jij er klaar voor om een “veilige” vakantie tegemoet te gaan?

Waar gaat jou reis naar toe deze zomer? Ga je met je ouders mee of ga je dit jaar voor het eerst met  een groep vrienden/vriendinnen op vakantie? Of misschien wel met je vriend of vriendin..
 
Het is heerlijk om verliefd worden tijdens de vakantie. Dit komt vaak voor en dat is natuurlijk helemaal niet zo gek. De sfeer is ontspannen, iedereen is vrolijk en ziet er doorgaans goed gebruind uit. Door het loskomen van dagelijkse beslommeringen sta je automatisch meer open voor verliefdheid en een romantische omgeving wakkert deze gevoelens alleen maar aan.

Daarom zijn voorbehoedsmiddelen ook aan te raden om mee te nemen op vakantie. De taal maakt het soms lastig om over voorbehoedsmiddelen te praten en in het buitenland zijn deze niet overal verkrijgbaar, dus zorg dat je hier op bent voorbereid. Mocht je de pil al slikken, neem dan ook condooms mee, zeker als je niet met een vaste partner gaat. Ook is het aan te raden om een morning-afterpil mee te nemen. Mocht je de pil een keer vergeten zijn of je slikt geen pil en het is fout gegaan met het condoom, dan kan je zo snel mogelijk een morning-afterpil slikken om een zwangerschap te voorkomen. Hoe eerder je hem inneemt, hoe beter deze werkt! Als je toch seks zonder condoom hebt gehad, denk er dan thuis aan om een SOA test te doen.

Wist je dat… ? Na 6 maanden is nog 14% van de vakantieliefdes een stel. Er is dus nog hoop!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *