Roken en seks, een slechte combi

Je kent het vast wel van de pakjes sigaretten: roken is slecht voor de kwaliteit van je sperma en van roken wordt je impotent. Maar hoe zit het nu echt met roken en seks?

Nog niet eens zo heel lang geleden, werd roken als iets heel verleidelijks gezien. Reclames, films, series: overal werd gerookt. In een paar jaar tijd is dat behoorlijk omgeslagen.

Er zijn steeds minder rokers en roken wordt vaak gezien als afknapper. Gele tanden, doffe huid en vieze adem; niet echt een verleidelijk plaatje. En mocht je zo blind van verliefdheid zijn dat je dit allemaal niet ziet in je nieuwe rokende lover, dan knap je wel af op zijn kortademigheid tijdens de seks.
Maar wist je dat roken ook echt een slechte invloed heeft op je seksleven?

Rokers hebben meer kans op erectieproblemen, doordat de slagaders van de penis vernauwd zijn. Ook bij vrouwen vernauwen de slagaders rond de vagina, waardoor zij problemen kunnen hebben om nat te worden.

Ook hebben rokers minder vaak seks. Gemiddeld hebben stelletjes twaalf keer per maand seks, bij rokers is dit maar zes keer per maand. Twee keer zo weinig seks dus!
Daarnaast genieten rokers ook veel minder van seks. Van de niet rokende stelletjes geniet negen op de tien van de seks, bij de rokers is dit maar vijf op de tien.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Als je stopt met roken heb je al na drie dagen minder moeite om een erectie te krijgen. Uit een ander onderzoek blijkt dat mannen die gestopt zijn met roken sneller en meer opgewonden raken van een pornofilm dan degenen die het niet lukt om te stoppen.

WIST JE DAT…? De penis van rokers kleiner is in erectie?

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *