Redenen waarom jij een applausje verdient

Omgaan met seks is niet altijd even makkelijk. Misschien ben je er nog niet aan toe of vind je het af en toe moeilijk om over seks te praten. Heb jij vandaag een applausje verdiend? Kijk maar of jij  jezelf herkent in één van onderstaande situaties.

Seks is één van die onderwerpen waar van alles over wordt gezegd en waar iedereen vaak stoer over doet. Klasgenoten roepen in de pauze met wie ze ‘het’ vorig weekend hebben gedaan of maken iemand belachelijk die nog maagd is.
Als jij zelf nog geen ervaring met seks hebt, kruip je waarschijnlijk het liefst met een blozend gezicht in een hoekje. Maar het is helemaal niet nodig om je te schamen als je nog maagd bent, integendeel! Het kan namelijk zijn dat je er gewoon nog niet aan toe bent. Of misschien bewaar jij je eerste seksuele ervaring wel voor iemand die speciaal voor je is, in plaats van een one night stand die je daarna nooit meer ziet!
Wat jouw principe ook is, het is een reden om daar trots op te zijn! Applausje voor jou dus.

Als je al wel seksuele ervaring hebt, wil het niet zeggen dat je het onderwerp seksualiteit nooit moeilijk vindt. Neem bijvoorbeeld het gebruik van een condoom. Hoe breng je dat nou ter sprake zonder dat het de stemming totaal verpest? Je wil er niet over beginnen als je er nog niet zeker van bent dat jullie straks gaan vrijen. Aan de andere kant is het ook moeilijk om er over te beginnen als jullie al erg opgewonden zijn, want in je enthousiasme vergeet je het dan misschien of is het op dat moment teveel ‘gedoe’.
Applausje voor jou dus als jij condooms altijd ter sprake brengt.

Als je vrijt met een partner waar je nog niet veel ervaring mee hebt, kan het gebeuren dat hij of zij de juiste snaar nog niet helemaal weet te raken. De makkelijkste manier om aan elkaar te laten weten wat je lekker vindt, is door er over te praten. Maar ook dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want je wil jouw bedpartner niet beledigen of laten denken dat hij of zij het niet goed doet. En hoe ga je nou benoemen wat je fijn vindt, zonder dat het heel plat of stom klinkt?
Applausje voor jou als jij aan je bedpartner duidelijk maakt wat jij lekker vindt.

Tot slot kan het gebeuren dat je een keer niet veilig gevreeën hebt en je zorgen begint te maken over geslachtsziekten. De enige manier om er achter te komen of je een SOA hebt, is door naar een dokter te gaan. Maar is dat niet gênant? Zeker omdat je zelf ook wel weet dat je veilig had moeten vrijen? Het antwoord daarop is nee. Artsen zien geregeld mensen met vragen over seksualiteit, variërend van SOA tot zwangerschappen en van anticonceptie tot erectieproblemen. Het is dus absoluut niet raar als jij met zo’n vraag naar een dokter gaat.
Applausje voor jou dus als jij voor problemen met seks naar een dokter gaat.

WIST JE DAT …? Je op seksenzo.info ook terecht kunt met alle vragen over seks en zo? Je kunt je vraag stellen per e-mail of via de chat die elke werkdag van 19.00-21.00u open is.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *