Positief nieuws, je test is negatief!

Stel je voor het condoom is gescheurd, of je realiseert je dat je de pil niet erg zorgvuldig hebt geslikt. Of misschien waren jullie zo door passie overmand dat je de anticonceptie totaal vergat.

Bijna iedereen die de pil gebruikt, vergeet er wel eens eentje. Toch onhandig, want je hoeft de pil maar één keer te vergeten om zwanger te kunnen worden.

Wat je moet doen als je een keer de pil vergeet, hangt er helemaal vanaf in welke week je de pil vergeet. Klik hier om te lezen wat je moet doen afhankelijk van de week waarin jij de pil vergeten bent.

Je kunt natuurlijk ook de morning-afterpil innemen om het ontstaan van een zwangerschap alsnog te voorkomen. Neem de morning-afterpil wel zo snel mogelijk na het onbeschermd vrijen. In ieder geval binnen 72 uur.

En dan toch …. je menstruatie blijft uit en je denkt aan een zwangerschap. Dit is niet zo vreemd, aangezien het uitblijven van de menstruatie één van de tekens is van een zwangerschap. Vaak is het vals alarm, maar je kunt daar nooit vanuit gaan! Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen te bedenken waarom je niet of later ongesteld word.

Het beste is in ieder geval om zo snel mogelijk een zwangerschapstest te doen.
Het doen van een zwangerschapstest is natuurlijk een hele spannende aangelegenheid: zal je wel zwanger zijn of toch niet? De test kan worden gedaan vanaf de eerste dag waarop je menstruatie zou moeten beginnen. Op welk moment van de dag je de test uitvoert, maakt niet uit.

Uiteindelijk de uitslag, pfff ……goed nieuws, de test is negatief, je bent niet zwanger!

WIST JE DAT…? Stress, infectieziekten zoals griep, vermagering (anorexia), suikerziekte, problemen met de schildklier en een teveel van het hormoon prolactine er ook voor kunnen zorgen dat je menstruatie uitblijft.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *