Vrijdag 30 maart is het pannenkoekdag. Wil jij je vriend of vriendin eens verrassen, bak dan pannenkoeken!
Pannenkoeken bakken kan nog wel eens verleidelijker uitpakken dan je zou verwachten. Misschien heb je weleens van afrodisiacum gehoord. Dit zijn lustopwekkende voedingsmiddelen. Een voorbeeld hiervan is ei, en laat dat nou net in pannenkoeken zitten. Verder kan je natuurlijk andere lustopwekkende ingrediënten op je pannenkoek doen, zoals aardbeien, chocolade of kaneel. Of je maakt onderstaande recept:
Pannenkoekentaart met witte chocolade en aardbeien
Ingrediënten
100 g zelfrijzend bakmeel
250 ml melk
1 ei
150 gram witte chocolade in stukjes
3 blaadjes gelatine
200 gram aardbeien
100 g frambozen
200 gram slagroom
3 eetlepels suiker
1 sinaasappel, sap en geraspte schil
Doe het bakmeel in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk wat melk erin. Roer dit voorzichtig door, voeg beetje bij beetje melk toe en blijf roeren tot het beslag glad is. Voeg vervolgens het ei toe. Verhit wat boter in ene koekenpan. Schep ¼ van het beslag in de pan en draai de pan, zodat het beslag de bodem bedekt. Keer de pannenkoek en bak de andere kant lichtbruin. Bak zo 4 pannenkoeken.
Verhit de sinaasappelsap en los de chocolade erin op en dan de gelatine. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg dan de room en sinaasappelschil toe.
Leg in een bakvorm de eerste pannenkoek, schep hier 1/3 van het mengsel op en wat aardbeien erover. Leg daar weer een pannenkoek op, schep er roommengsel en wat aardbeien op en daarop de frambozen, daarop weer een pannenkoek, de rest van het mengsel en wat aardbeien en sluit af met de laatste pannenkoek. Zet hem twee uur in de koelkast en serveer met de overgebleven aardbeien
Als de afrodisiaca beginnen te werken en je hebt nog wat aardbeien, chocolade en/of opgeklopte slagroom over, kan je dit op het lichaam van je geliefde leggen en van elkaar af eten.
WIST JE DAT…? Op 2 februari wordt lichtmis gevierd. Hierbij worden traditionele pannenkoeken gegeten, omdat het gezegde luidt: Met lichtmis maakt elk vrouwke nog zo arm, haar pannekes warm. In het Oud Nederlands heeft panneken echter ook nog een seksuele bijbetekenis.