Op monumenten jacht

 

Ken je de uitspraak “van achteren lyceum, van voren museum” of ‘Een oude bok lust wel een groen blaadje’?

Stel je voor, je loopt als jongen in de stad en ziet een mooie dame voor je lopen met een super goed figuur. Je denkt bij jezelf die zou ik wel eens beter willen leren kennen.Je loopt voorbij, draait je om en aan de voorkant zie je een “monument” op leeftijd met flinke rimpels en ze flirt met je!

Je hoort het steeds vaker dat een oudere vrouw kiest voor een jongere man. Waarom is dat toch? Nou, jonge mannen zijn knap, hebben een lekker lichaam en zijn onvermoeibaar in bed! En waarom vallen die jongere mannen op oudere vrouwen als ze ook voor de groene blaadjes kunnen gaan? Het antwoord is enigszins voorspelbaar: oudere vrouwen hebben meer seksuele ervaringen en kennen geen remmingen in bed.

Toch schijnt het hebben van een relatie met een jongere partner niet heel gezond te zijn voor de rijpere dames. Zij blijken namelijk jonger te sterven. Is hij 7 tot 9 jaar jonger dan zij, dan riskeert ze 20% sneller te sterven dan iemand die met een partner van ongeveer dezelfde leeftijd is. Is de “toyboy”15 jaar jonger, dan stijgt haar sterftekans zelfs tot 30%.“Hoe groter het leeftijdsverschil, hoe lager de vrouwelijke levensverwachting”, stellen onderzoekers van het Duitse Max Planck Instituut.

Het rare is dat dit risico niet geldt bij oudere bokken met een groen blaadje. Is zijn vrouw 7 tot 9 jaar jonger, dan verhoogt dit zijn levensverwachting door de actievere zorgen van zijn jongere vrouw. Mannen die een vrouw hebben die minstens 7 tot 9 jaar jonger is, hebben 11% minder kans om vroegtijdig te sterven. Wanneer de leeftijd van de vrouw daalt tot 15 à 17 jaar verschil, nemen de sterftekansen zelfs nog meer af.

Een nadeel van een relatie met een groot leeftijdsverschil is dat er discussie kan ontstaan over de kinderwens. Daarnaast ondergaat de “oudere” veranderingen, wordt minder beweeglijk en kan de zin in seks afnemen.

Wist je dat…? Problemen met de erectie niet altijd een lichamelijke oorzaak hoeft te hebben? Stress, faalangst en een burnout zijn de meest voorkomende oorzaken. Roken is ook een bekende boosdoener. Het merendeel van de mannen die stevig roken, krijgt boven de vijftig jaar erectieproblemen.

 

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *